Nieuws

Abiolab heeft een nieuwe naam

Abiolab heeft een nieuwe naam

Sinds 1 oktober 2022 maakt Abiolab deel uit van Normec Foodcare. Normec Foodcare breidde haar diensten, kennis en expertise uit en zette haar eerste stappen in Frankrijk. Op 11 maart 2024 ontwikkelde Abiolab zich verder en kreeg het Franse deel van de organisatie een nieuwe naam: Normec Abiolab.

Over Normec Abiolab

Normec Abiolab bedient klanten in de publieke en private sector. Het hoofdkantoor is gevestigd in Montbonnot-Saint-Martin, vlakbij Grenoble. Naast het hoofdkantoor zijn er vier laboratoria verspreid over heel Frankrijk en een centrum in Zwitserland. Normec Abiolab voert ook audits uit.

Met in totaal 130 werknemers in Frankrijk, waarvan 80 in Montbonnot-Saint-Martin, richt het hoofdlaboratorium zich op drie verschillende categorieën: Voeding, Milieu (water en lucht) en Gezondheid. De andere drie laboratoria richten zich uitsluitend op wateranalyse en zijn alleen verantwoordelijk voor operationele analyseactiviteiten.

Uitbreiding van Normec Abiolab in Frankrijk

Eind 2023 heeft Normec Abiolab haar positie versterkt door de overname van het laboratorium AdGène, gelegen in de buurt van Caen. Onder de nieuwe naam Normec Abiolab AdGène voert het laboratorium analyses uit op het gebied van water, legionella, agrovoeding en GGO-onderzoek onder Cofrac-accreditatie. Deze overname zal Normec Abiolab in staat stellen om een lokale service aan te bieden in het noordwesten van Frankrijk.

Heb je vragen of kunnen wij je ergens bij helpen? Wij staan voor je klaar.

Neem contact op
Steeds meer aandacht van retailers voor bodemanalyses 

Steeds meer aandacht van retailers voor bodemanalyses 

Aankomende wijziging VO(EU) 2073/2005: Listeria

Aankomende wijziging VO(EU) 2073/2005: Listeria

Wijnetikettering: waar moet je op letten?

Wijnetikettering: waar moet je op letten?