Kennis

Verklein het risico van gescheurde kersen

kersen

Verklein het risico van gescheurde kersen

Kersen zijn kleine steenvruchten en hebben sterk de neiging om te scheuren. Hoe verklein je het risico van gescheurde kersen? Wij helpen je daar graag bij.

Kersen moeten rijp zijn op het moment van oogsten. Ze rijpen namelijk niet door. Dat betekent dat we tijdens de kersenteelt niet zomaar op voorhand kunnen gaan plukken om het risico op scheuren te verkleinen. Een natuurlijk verschijnsel bij rijpend fruit is dat dit opzwelt. Scheuren ontstaan vanwege een combinatie van rijping met vochtdruk. Dit kan zijn door regen, maar ook door een hoge luchtvochtigheid.

Omdat kersen makkelijker dan gemiddeld bij fruit scheuren laten zien, is er in de UNECE Standard een aparte tolerantie voor opgenomen. Klasse I staat 4% gescheurde kersen toe, mits niet aangetast door secundaire gebreken. Voor geheelde scheuren gelden weer andere normen, denk hierbij aan een indeling in bijvoorbeeld klasse II. Als kwaliteitsmanager houd je uiteraard de klantspecificaties in de gaten. Wij helpen je hier graag bij.

Jouw partner in de wereld van AGF

Kwaliteit en beschikbaarheid van groente en fruit fluctueren doorlopend. Naast dagelijkse werkzaamheden zoals het keuren van AGF zijn er nieuwe uitdagingen. Denk aan het reduceren van verpakkingsmaterialen, de toenemende focus op smaak, de AGF-kennis van nieuw personeel, het verbeteren van specificaties, het optimaliseren van seizoensovergangen en de introductie van nieuwe teelttechnieken.

In deze complexe groente- en fruitwereld is Normec Foodcare jouw partner. Wij geven je grip op de kwaliteit van AGF. Dit doen wij door:

  • Monitoren van kwaliteit in de supermarkt
  • Productvergelijkingen
  • Houdbaarheidstesten
  • Smaakonderzoek
  • Winkelinspecties
  • Productspecificaties
  • Detachering keurmeesters & kwaliteitsmanagers
  • Opleidingen kwaliteit AGF

Ons team van AGF-experts en keurmeesters is er voor jou. Met vele jaren aan kennis en ervaring weten wij als geen ander hoe je als teler, importeur of supermarktketen het verschil kunt maken in AGF.

Hulp nodig?

Wij helpen je graag met complexe kwaliteitsvraagstukken. Samen met jou maken we het verschil in het dagelijks leven van de consument. Bekijk wat wij voor je kunnen betekenen of neem contact met ons op. Onze AGF-experts helpen je graag.

Auteur: Normec Foodcare
Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak
Frambozen: optimale balans tussen smaak en houdbaarheid

Frambozen: optimale balans tussen smaak en houdbaarheid

Online Specificatie Module inrichten en beheren

Online Specificatie Module inrichten en beheren

Hoe verifieer en valideer je allergenen?

Hoe verifieer en valideer je allergenen?