Kennis

Speciale Klantendag: custom-made productonderzoek

Speciale Klantendag: custom-made productonderzoek

Het uitvoeren van gedegen sensorisch onderzoek is essentieel voor levensmiddelenbedrijven en retailers. Een onderzoek geeft antwoord op bijvoorbeeld smaakoordeel door de consument of hoe het product scoort ten opzichte van de concurrent. Vaak kunnen deze vragen beantwoord worden door een onderzoek te houden onder onze panelleden bestaande uit de gemiddelde supermarktconsument. Echter, voor sommige onderzoeksvragen zou een specifieke onderzoeksopzet of doelgroep een beter antwoord geven.

 

Er zijn scenario’s waarbij je als levensmiddelenbedrijf of retailer jouw product wilt testen met een specifieke onderzoeksopzet of doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Je hebt een nieuw concept/product ontwikkeld en je wilt weten hoe de gewenste gebruikersgroep het concept en product beoordeeld;
  • Je wilt een claim “als best getest” gaan voeren op een product;
  • Je wilt een receptverbetering doorvoeren en je wilt weten of je bestaande gebruikers het product nog aantrekkelijk genoeg vinden en/of je terrein kunt winnen bij niet-gebruikers.
macarons

Speciale Klantendag: custom-made productonderzoek

Voor deze onderzoeken kan een Speciale Klantendag uitkomst bieden. Hierbij wordt een testcentrum speciaal voor dit onderzoek ingezet. In overleg bepalen we samen welke specifieke doelgroep nodig is. Ook kan er gekeken worden naar de onderzoeksopzet.

Wanneer kan een custom-made productonderzoek nuttig zijn?

  • Je hebt twee concepten en je wilt weten welk concept het beste past bij het product;
  • Je wilt nog extra achtergrondinformatie over je doelgroep (hoe zouden ze het product gebruiken?);
  • Je hebt meerdere verschillende smaken er wilt deze laten ranken op voorkeur.

Met een Speciale Klantendag kan er ook meer gespeeld worden met de doelgroep. Zo kun je kiezen voor een meer gerichte gebruikersgroep, maar er kan ook gekozen worden om onder een grotere steekproef te testen zodat er mogelijkheden ontstaan om bijvoorbeeld achteraf te kijken hoe een bepaalde subgroep over een product denkt.

We helpen je bij iedere stap

Je wilt het beste product bieden aan je klanten. We helpen je graag met het opzetten, uitvoeren en analyseren van sensorisch onderzoek. Normec Sensory voert al meer dan 30 jaar consumenten- en sensorisch onderzoek uit voor bedrijven in de food en non-food sector. Samen komen we tot het beste product voor de klant.