• nl
    • en
    • de

Klokkenluidersregeling

Ten behoeve van het melden van misstanden en afwijkingen inzake productintegriteit kunt u zich aansluiten bij de klokkenluidersregeling. Met deze regeling kunnen uw medewerkers volledig anoniem melding maken bij Normec Foodcare om misstanden en/of afwijkingen te communiceren.

  • Wij staan voor een kwalitatieve en praktische aanpak.
  • Na een melding gaan we aan de slag om de oorzaak van de melding te achterhalen.

Gefaseerd stappenplan

Wij zullen de melding vastleggen en communiceren met het management van de betreffende organisatie. Door de uitvoering van een gefaseerd stappenplan zal de melding in behandeling genomen worden. Ten eerste zullen we een diepgaande oorzaakanalyse uitvoeren, waarna correcties en corrigerende maatregelen zullen worden getroffen om afwijkingen betreffende de productintegriteit en hun oorzaken weg te nemen. Ter afsluiting zal geverifieerd worden of de juiste maatregelen zijn getroffen.

BRC 8

Vanuit enkele eisen is het tegenwoordig verplicht om een klokkenluidersregeling te hebben. In de conceptversie van BRC Global Standard for Food Safety versie 8 staat dit onder andere vermeld. Hierin staat vermeld dat een in procedure moet zijn vastgelegd hoe het hoger management dient om te gaan met klokkenluidersmeldingen.

Overeenkomst klokkenluidersregeling

Een effectieve regeling heeft grote voordelen voor uw organisatie. Zodra uw organisatie zich aansluit bij de klokkenluidersregeling wordt er een overeenkomst opgesteld. In deze overeenkomst is vastgelegd dat u bewerkstelligt om, zonder onnodig uitstel, alle noodzakelijke correcties en corrigerende maatregelen te treffen. De melder mag geen negatief effect ondervinden aan de melding via de klokkenluidersregeling.

dienst risicomanagement boxarrow-up

Meer informatie

Wilt u meer weten over de klokkenluidersregeling? Neem dan contact op via het formulier.

Neem contact op Bekijk alle projecten
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten