header oranje fruit en groenten

Massabalans

Als voedselproducerend bedrijf wil je natuurlijk niet betrokken raken bij voedselschandalen. Opspraken als het gebruik van alternatieve producten en vervalste claims beschadigen het imago van jouw bedrijf. Om dergelijke schandalen mogelijk aan het licht te brengen, schakel je onze specialisten in. Zij voeren graag voor jou een massabalans uit van jouw eigen productieproces of die van jouw leverancier.

De afgelopen jaren zijn enkele grote voedselschandalen aan het licht gekomen. Het gebruik van paardenvlees in plaats van rundvlees is één van de bekendste voedselschandalen. Ook producten met claims zoals de claim biologisch zijn gevoelig voor vervalsing. Traceerbaarheid is hierbij van essentieel belang.

Inzicht in de producttraceerbaarheid

Het wordt steeds belangrijker om de traceerbaarheid van producten en componenten tijdens en na de productiecyclus te verbeteren. Onze specialisten helpen je graag meer inzicht te geven in deze producttraceerbaarheid. Dit doen wij door een massabalans – ook wel vierkantsvergelijking genoemd – uit te voeren op jouw productieproces.

Bij een massabalans traceren wij zowel de inkomende als de uitgaande stroom. Hierbij beoordelen wij veel verschillende zaken. Denk hierbij aan: recepturen, grondstofinformatie, productiegegevens, uitlevergegevens, afvalgegevens en alternatieve stromen zoals personeelsverkoop. De inkomende en uitgaande stroom dienen met elkaar overeen te komen.

Massabalans in het kort

  • Krijgt inzicht in de producttraceerbaarheid
  • We traceren de inkomende als de uitgaande stroom
  • Een massabalans voeren we uit op jouw productieproces of op die van je leveranciers

Wij helpen je eenvoudig en snel inzicht te verkrijgen in de producttraceerbaarheid

peter-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

Neem contact op

Betrouwbare hulp bij het uitvoeren van een massabalans

Hulp nodig hierbij? Onze ervaren adviseurs kunnen jou inzicht geven in de producttraceerbaarheid via een massabalans. Wil je meer informatie over onze masssablans, dan bespreken wij graag vrijblijvend de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op.

peter-juiste-formaat-website
Peter Zirkzee

Commercieel Manager

Neem contact op

Klokkenluidersregeling

Misstanden en afwijkingen in de productintegriteit moeten veilig gemeld kunnen worden door je medewerkers. Om dit te garanderen, kun je je aansluiten bij onze klokkenluidersregeling.

Lees meer >

Ervaringen van onze klanten

Gerelateerde diensten

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief