header oranje fruit en groenten

Interne audit

Een interne audit uitvoeren is verplicht voor diverse certificeringsnormen. Maar wist je dat een interne audit ook veel voordelen oplevert? Met een interne audit evalueer je de effectiviteit van processen. Ook breng je problemen en risico’s op tijd in beeld, voordat afwijkingen of incidenten ontstaan. Onze specialisten helpen jou daar graag bij.

Wat is een interne audit?

Een interne audit is een onderzoek binnen een organisatie naar het goed en betrouwbaar functioneren van de organisatie. Met een audit toets je of het kwaliteitsmanagementsysteem aan eisen van bijvoorbeeld jouw klanten en de wet- en regelgeving voldoet. Wil je de kwaliteit van bedrijfsprocessen verbeteren? Schakel dan onze specialisten in. Zij zorgen voor nieuwe inzichten en mogelijkheden tot verbeteringen.

Risico’s duidelijk in beeld

Het is aan te raden om regelmatig een onafhankelijk persoon naar het functioneren van het kwaliteitsmanagementsysteem van jouw bedrijf te laten kijken. Het uitbesteden van een interne audit leidt namelijk tot nieuwe opvattingen. Zo heb jij eventuele risico’s duidelijk en snel in beeld. Onze specialisten helpen je graag met verschillende interne audits, zoals:

 • Wij auditen het hele systeem of juist alleen een deel ervan.
 • De audit voeren wij uit tegen een voedselveiligheidsstandaard of tegen een eigen kwaliteitssysteem.
 • Wij voeren zowel aangekondigde als onaangekondigde audits uit.

Interne audit in het kort

 • We toetsen of het kwaliteitsmanagementsysteem aan alle eisen voldoet
 • We evalueren de effectiviteit van processen voor je
 • Voldoe aan alle wet- en regelgeving met interne audits
 • Krijg nieuwe inzichten en mogelijkheden tot verbeteringen

Laat de interne audit door onze specialisten begeleiden/uitvoeren

peter-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

Neem contact op

Remote audits

Een remote audit is een audit die we op afstand uitvoeren, zonder dat de inhoud van de audit afwijkt van een audit op locatie. Op deze manier is er geen kostbare reistijd nodig. Als een audit op locatie niet haalbaar blijkt, kan een remote audit alsnog snel plaats vinden.

De audit wordt uitgevoerd via een digitale omgeving en met behulp van de juiste audiovisuele middelen. Het is aan de auditor om zoveel mogelijk ‘online’ te kunnen zien om het managementsysteem objectief en goed te beoordelen. Remote audits zijn een geldig middel voor het uitvoeren van interne audits. Zo zijn in ISO 19011 (uitvoeren van audits) eisen beschreven voor het uitvoeren van remote audits.

Onaangekondigde audits

Het onaangekondigd auditen is de afgelopen jaren toegenomen. Zonder het vooraf te melden, klopt een inspecteur bij je aan om te controleren of je aan alle eisen voldoet. Door middel van een onaangekondigde interne audit kan je jezelf goed voorbereiden op een externe onaangekondigde audit. Vooraf maken wij met jou afspraken over het uitvoeren van de audit. Zo kan er worden aangegeven in welke periode de audit uitgevoerd wordt en wat het aantal te besteden uren zal zijn.

Software oplossing

Altijd voorbereid op (onaangekondigde) audits?

Als medewerkers volledig op de hoogte zijn van de nieuwste instructies ben je pas echt voorbereid op iedere audit. Daarom ontwikkelden we een online handboek. Hiermee:

 • Beschik je alltijd en overal de juiste versies
 • Zijn medewerkers altijd op de hoogte van de nieuwste documenten
 • Ziet iedere medewerker automatisch een persoonlijk handboek

Verhoog de kwaliteitsborging

Door vaker interne audits uit te voeren, verhoog je de kwaliteitsborging binnen je bedrijf. Om dit eenvoudig en efficiënt te realiseren, hebben we de optie voor interne audits opgenomen in onze inspectie app. Zo bieden we bijvoorbeeld gratis complete BRC, IFS en FSSC 22000 checklists aan.

Betrouwbare hulp bij het uitvoeren interne audits

Hulp nodig hierbij? Onze ervaren adviseurs zorgen voor een juiste uitvoering van de interne audits. Wil je meer informatie over interne audits, dan bespreken wij graag vrijblijvend de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op.

peter-juiste-formaat-website
Peter Zirkzee

Commercieel Manager

Neem contact op

Waarom onze auditoren inschakelen?

 • Eigen team van erkende auditoren en goedgekeurde inspecteurs
 • Snel opleveren van resultaten en deskundig advies van jouw eigen contactpersoon

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Volg een training

Ervaringen van onze klanten

Gerelateerde diensten

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief