header oranje fruit en groenten

Houdbaarheidsonderzoek

Als producent van levensmiddelen moet je een onderbouwing hebben voor de houdbaarheid van de producten die je verkoopt. Het is daarom belangrijk om te weten hoe lang jouw product houdbaar is. Om de houdbaarheid te bepalen voeren wij een houdbaarheidsonderzoek uit. We gaan dan jouw product op microbiologische en organoleptische parameters onderzoeken. Op basis van de resultaten geven wij jou een advies over de houdbaarheid van het onderzochte product. Wil je liever weten of het mogelijk is om de houdbaarheid te verlengen? Ook daarover geven wij jou advies.

Waarom de houdbaarheid onderzoeken?

Het is wettelijk verplicht om een houdbaarheidsdatum te vermelden op voorverpakte levensmiddelen. De houdbaarheidsdatum geeft consumenten de zekerheid dat het product tot die datum zijn normale kwaliteitseigenschappen bezit (normaal van kleur, geur, consistentie en smaak), niet bedorven is en geen gevaar is voor de gezondheid. Een houdbaarheidsonderzoek geeft je al deze informatie, zodat je een kwalitatief veilig en goed product kunt aanbieden aan de consument.

Houdbaarheidsonderzoek in het kort

  • Onderbouw de houdbaarheid van je levensmiddel
  • Voldoe aan de wettelijke verplichting
  • Voer een challenge test of voorspellende microbiologie uit

Voorspel de houdbaarheid van je levensmiddel en voldoe aan de wettelijke verplichting

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi

Neem contact op

Laat een houdbaarheidsonderzoek uitvoeren

Wil jij aan de wettelijke verplichting voldoen en de houdbaarheid van jouw product laten testen? Laat bij ons een houdbaarheidsonderzoek uitvoeren. Stuur jouw gegevens op en wij nemen contact met jou op!

zaki-juiste-formaat-website.jpg
Zaki Al Salihi

Commercieel Manager

Neem contact op

Geaccrediteerd laboratorium

Alle microbiologische analyses moeten op een betrouwbare wijze uitgevoerd worden, dat heeft de NVWA in informatieblad 85 beschreven. Dat wil zeggen dat je als levensmiddelenbedrijf gebruik moet maken van geaccrediteerde laboratoria. Een groot deel van het totale aanbod aan microbiologische analyses voeren wij onder accreditatie uit, voor een overzicht zie scope L509 op de website van de RvA. Bekijk de verschillende analyses en onderzoeken die we voor je kunnen uitvoeren.

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Ervaringen van onze klanten

Gerelateerde diensten

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief