header oranje fruit en groenten

Food defense plan

Naalden in broodjes bij de catering van een luchtvaartmaatschappij. Giftige stoffen in verpakte dranken of foodproducten. Het zijn voorbeelden van manieren waarop kwaadwillende personen jouw producten kunnen gebruiken om angst te zaaien. Wij helpen je graag om dit te voorkomen door een goed Food defense-plan op te stellen.

Als je jouw bedrijf wilt beschermen tegen opzettelijke voedselbesmetting of andere kwaadwillende acties, moet je je realiseren waar de dreiging vandaan komt. Waar voedselfraude wordt gemotiveerd door economisch gewin, is de motivatie in dit geval juist moedwillig kwaad doen. Wij helpen je met een gedegen TACCP-inventarisatie om eventuele risicogebieden in het bedrijf vast te stellen.

Kwaliteitsstandaarden voor Food defense

Threat Analysis Critical Control Points (TACCP) en Food defense zijn ontstaan in de Verenigde Staten. Na de aanslagen in 2001 zijn door de ‘Food and Drug Authority’ eisen opgesteld voor Food defense. De Europese markt heeft hierop ingespeeld. Dat heeft geresulteerd in de vermelding van het onderwerp in diverse kwaliteitsstandaarden, zoals BRCGS, IFS en FSSC 22000. Heb je een Food defense plan geïmplementeerd en ben je toch het slachtoffer geworden van opzettelijke besmetting? Dan is het belangrijk dat het bedrijf gecontinueerd kan worden. We helpen je daar graag bij.

Food defense plan in het kort

  • We beschermen je bedrijf tegen opzettelijke voedselbesmetting
  • Met een TACCP-inventarisatie brengen we de risicogebieden in kaart
  • We stellen passende maatregelen vast en maken een bedrijfscontinuïteitsplan

Wij helpen je om je bedrijf te beschermen tegen opzettelijke voedselbesmetting

peter-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

Neem contact op

Betrouwbare hulp bij een Food defense plan

Hulp nodig hierbij? Onze ervaren projectmanagers voeren een Threat Analysis (TACCP) uit en zetten een Food defence plan op. Wil je meer informatie over onze TACCP-inventarisatie, dan bespreken wij graag vrijblijvend de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op.

peter-juiste-formaat-website
Peter Zirkzee

Commercieel Manager

Neem contact op

Klokkenluidersregeling

Misstanden en afwijkingen in de productintegriteit moeten veilig gemeld kunnen worden door je medewerkers. Om dit te garanderen, kun je je aansluiten bij onze klokkenluidersregeling.

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Ervaringen van onze klanten

Gerelateerde diensten

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief