header oranje fruit en groenten

Food defense-plan

Naalden in broodjes bij de catering van een luchtvaartmaatschappij. Giftige stoffen toevoegen aan verpakt dranken of foodproducten. Het zijn voorbeelden van de manier waarop kwaadwillende personen jouw producten kunnen gebruiken om angst te zaaien. Wij helpen je graag om dit te voorkomen door een goed Food defense-plan op te stellen.

Als je jouw bedrijf wilt beschermen tegen opzettelijke voedselbesmetting of andere kwaadwillende acties, moet je je realiseren waar de dreiging vandaan komt. Waar voedselfraude wordt gemotiveerd door economisch gewin, is de motivatie in dit geval juist moedwillig kwaad doen. Wij helpen je met een gedegen TACCP-inventarisatie om eventuele risicogebieden in het bedrijf vast te stellen.

Kwaliteitsstandaarden voor Food defense

Threat Analysis Critical Control Points (TACCP) en Food defense zijn ontstaan in de Verenigde Staten. Na de aanslagen in 2001 zijn door de ‘Food and Drug Authority’ eisen opgesteld voor Food defense. De Europese markt heeft hier op ingespeeld. Dat heeft geresulteerd in de vermelding van Food defense in diverse kwaliteitsstandaarden, zoals BRCGS, IFS en ISO 22000. Heb je een TACCP-inventarisatie uitgevoerd en een Food defense plan geïmplementeerd en kom je toch nog in een situatie terecht waar je het slachtoffer bent van Food defense? Dan is het belangrijk dat het bedrijf gecontinueerd kan worden.

Food defense-plan in het kort

  • Wij beschermen je bedrijf tegen opzettelijke voedselbesmetting
  • Door een TACCP-inventarisatie te doen, brengen we de risicogebieden in kaart
  • Op basis hiervan kun je maatregelen nemen en preventief een bedrijfscontinuïteitsplan opstellen

Wij helpen je om je bedrijf te bescherming tegen opzettelijke voedselbesmetting

Roel-Botden.jpg

Neem contact op met onze Commercieel Manager Roel Botden

Neem contact op

Software oplossingen

Om zeker te weten dat de food defence maatregelen binnen je bedrijf doeltreffend zijn, moet je regelmatig food defence checks uitvoeren. We hebben een inspectie app ontwikkeld, waarmee je deze checks op efficiënte wijze uitvoert. Je loopt eenvoudig met je tablet of smartphone door je fabriek en controleert of de food defense maatregelen voldoende zijn toegepast. In geval van afwijkingen noteer of spreek je deze direct in via de app. Maak foto’s als bewijsmateriaal, zodat medewerkers meteen zien wat verbeterd moet worden. Na afloop is de food defence rapport meteen klaar.

  • Rapportages inclusief foto’s direct klaar
  • Real-time statistieken
  • Checks zijn offline uitvoerbaar

 

Betrouwbare hulp bij een Food defense-plan

Hulp nodig hierbij? Onze ervaren projectmanagers kunnen een Threat Analysis (TACCP) uitvoeren en een Food defense-plan opzetten. Wil je meer informatie over onze TACCP-inventarisatie, dan bespreken wij graag vrijblijvend de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op.

Roel-Botden.jpg
Roel Botden

Commercieel Manager

Neem contact op

Klokkenluidersregeling

Misstanden en afwijkingen in de productintegriteit moeten veilig gemeld kunnen worden door je medewerkers. Om dit te garanderen, kun je je aansluiten bij onze klokkenluidersregeling.

Lees meer >

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Ervaringen van onze klanten

Gerelateerde diensten

Roel-Botden.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Roel Botden

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Roel-Botden.jpg

Een greep uit onze klanten

Zwanenberg
Keurslager
De Wijndragers
Scherpenhuizen BV
Van Rijsingen Source
Nestle
Royal Smilde
Terra Agribusiness
Stegeman
Terbeke

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

Menu