header oranje fruit en groenten

Ethyleenoxide-analyse

Het gebruik van ethyleenoxide is in de EU niet toegestaan. Maar hoe weet je zeker dat het niet in jouw grondstoffen of geïmporteerde voedselwaren aanwezig is? Met onze analyse in eigen beheer kunnen we jouw bedrijf ondersteunen op dit gebied. Ook voor ethyleenoxide-analyses met spoed. Al binnen enkele dagen kunnen we je een rapport aanbieden.

In 2020 en 2021 zijn er in de EU meerdere partijen verontreinigd sesamzaad aangetroffen met India als land van herkomst. In deze partijen is een verhoogd gehalte aan ethyleenoxide aangetroffen. In India wordt ethyleenoxide gebruikt als desinfectiemiddel op sesamzaad. Het gebruik van ethyleenoxide is in de EU niet toegestaan en dit middel heeft een MRL van 0,05 mg/kg voor sesamzaden.

Half oktober 2020 werd een terughaalactie van verontreinigde partijen sesamzaden gestart door de NVWA. Hierdoor is in de afgelopen periode een sterke vraag ontstaan naar de analyse van ethyleenoxide in sesamzaden en producten waarin sesamzaden zijn verwerkt. Nog dagelijks wordt melding gemaakt van producten besmet met ethyleenoxide. Inmiddels niet enkel voor sesamzaad, maar ook andere producten, zoals bijvoorbeeld gember en specerijen (peper en kurkuma). Met onze analyses weet je snel wat de status is.

Ethyleenoxide-analyse in het kort

  • LOQ van 0.01 mg/kg
  • Al binnen enkele dagen een rapport
  • Onafhankelijke analyserende organisatie

Wij helpen je jouw klanten en handel te beschermen

michel-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Product Manager Levensmiddelen Michel Witmer

Neem contact op

Betrouwbare hulp bij ethyleenoxide-analyse

Hulp nodig bij het beschermen van je klanten en handel? Onze specialisten helpen je graag. Op locatie of op afstand, wij staan voor je klaar.

michel-juiste-formaat-website
Michel Witmer

Product Manager Levensmiddelen

Neem contact op

Wij bieden onze klanten een betrouwbare en onafhankelijke monstername van de producten aan. Monstername kan onder accreditatie uitgevoerd worden. Als er internationale richtlijnen zijn maken we daar gebruik van. Onze onafhankelijke monsternames zijn geldig voor gecertificeerde residumonitoringsystemen en zijn dus te gebruiken voor uw GLOBALGAP certificaat.

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Gerelateerde diensten

michel-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Product Manager Levensmiddelen Michel Witmer

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

michel-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief