Referentie

Nico Sluis Vleeswaren kiest voor het hoogste niveau

controle uitvoeren op ipad in loods

Nico Sluis Vleeswaren kiest voor het hoogste niveau

Het handmatig samenstellen van rapportages is eigenlijk niet meer van deze tijd. Nico Sluis Vleeswaren heeft dit soort processen geautomatiseerd met het online QA-systeem van Normec Foodcare Online. “In dit systeem zijn alle gegevens aan elkaar gekoppeld, en met één druk op de knop hebben we de juiste rapportages en analyses”, vertelt directeur Nico Sluis. “Hiermee besparen we veel tijd.”

Automatisering

“Nico Sluis Vleeswaren heeft altijd al vooropgelopen in de automatisering van het kwaliteitsmanagementsysteem”, vertelt Business Unit Manager Rick Veldkamp van Normec Foodcare Online. “Daarmee is dit bedrijf echt een uitzondering in de branche. Zo’n 90 procent van de foodbedrijven voert de verplichte registraties, zoals inspecties, nog op papier uit. De medewerkers zetten hun bevindingen in Excel, en ook de rapportages worden handmatig gemaakt.”

“Zo’n 90 procent van de foodbedrijven voert de verplichte registraties, zoals inspecties, nog op papier uit. De medewerkers zetten hun bevindingen in Excel, en ook de rapportages worden handmatig gemaakt.”

Koppelingen

Eind 2015 besloot Nico Sluis Vleeswaren om de overstap te maken naar het online QA-systeem van Normec Foodcare Online. “We hebben gekozen voor Normec Foodcare Online omdat dit systeem werkt met de modernste technologie”, vertelt directeur Nico Sluis. “ Normec Foodcare Online heeft een goede koppeling met de datapoolsystemen van onze klanten, zoals PS in foodservice. Ook de interne koppelingen zijn goed, bijvoorbeeld tussen de productie en de kwaliteitszorg. We hoeven geen gegevens over te zetten of te kopiëren. Alles sluit naadloos op elkaar aan. Het systeem geeft ons snel de gewenste rapportages, bijvoorbeeld per proces, per afdeling, per productgroep of per persoon.”

“Normec Foodcare Online heeft een goede koppeling met de datapoolsystemen van onze klanten, zoals PS in foodservice.”

Gebruiksvriendelijk

Nico Sluis Vleeswaren gaat met vrijwel alle modules van de applicatie werken, dus E-learning, inspecties, het kwaliteitshandboek en specificaties. In januari is het bedrijf gestart met de inspectiemodule. “De implementatie verliep zeer snel”, vertelt Sluis. “Binnen een dag was het hele inspectiesysteem operationeel. Het systeem is gebruiksvriendelijk. We kunnen bijvoorbeeld eenvoudig items aan onze controlerondes toevoegen. Daar hebben we geen systeembeheerder voor nodig.” Nico Sluis Vleeswaren voert de controlerondes met een tablet uit. Zo komen de gegevens meteen op de juiste wijze in het systeem te staan. Op een dashboard staat één centrale actielijst. Hiermee heeft het bedrijf in één oogopslag een overzicht van de actuele stand van zaken.

“Binnen een dag was het hele inspectiesysteem operationeel.”

Klein bedrijf

Nico Sluis Vleeswaren gaat de komende tijd ook de andere modules implementeren. “Ik vind het belangrijk om met één uniform systeem te werken”, vertelt Sluis. “We voeren het stap voor stap in.” Nico Sluis Vleeswaren is een relatief klein bedrijf met circa 25 medewerkers. Toch vindt Sluis zo’n uitgebreid automatiseringssysteem zeker geen overbodige luxe. “Met een goed automatiseringssysteem voorkom je dat medewerkers dagenlang gegevens handmatig invoeren of kopiëren van het ene naar het andere bestand. De online QA software is niet duur. We verdienen het systeem snel terug. Bovendien, met een automatiseringssysteem is de kans op fouten minder groot. We werken in ons bedrijf volgens de allerhoogste normen. We zijn bijvoorbeeld BRC-gecertificeerd op AA-niveau. Normec Foodcare Online helpt ons om dit niveau hoog te houden.”

Gerelateerde diensten