header oranje fruit en groenten

Drinkwateronderzoek wordt te veel gezien als verplichting

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 3259 keer bekeken

Goed drinkwater is zeer belangrijk voor de gezondheid van het vee. Een kleine verontreiniging kan al gezondheidsproblemen veroorzaken en gevolgen hebben voor de melk-en /of vleesproductie en kwaliteit. Daarom is controle van het drinkwater belangrijk. De kwaliteit van drinkwater krijgt binnen de agrosector dan ook steeds meer aandacht.

De kwaliteit van drinkwater is van veel factoren afhankelijk. Zo is de herkomst van het water een belangrijke factor. De kwaliteit van leidingwater, oppervlaktewater of bronwater kan namelijk nogal verschillen. Ook zijn zaken als het waterleidingsysteem en de drinkplekken bepalend voor de kwaliteit van drinkwater. Het is daarom ook belangrijk om wateronderzoek serieus te nemen.

Jaarabonnementen in diverse varianten

Om wateronderzoek zo makkelijk mogelijk te maken bieden wij abonnementsvormen aan waardoor varkens-, rundvee- of pluimveehouders er geen omkijken naar hebben. Een abonnement houdt in dat wij de bemonstering logistiek inplannen, zodat het nemen van watermonsters en het transport zo efficiënt mogelijk kan worden uitgevoerd. Met deze onafhankelijke analyse voldoe je aan de verplichte bemonstering. Altijd conform de eisen van IKB-regeling of andere ketenconcepten (bijvoorbeeld KDV, Beter Leven Keurmerk). De abonnementen zijn op diverse manieren in te vullen. Zo kan je je beperken tot een minimale afname om te voldoen aan de verplichtingen, maar kan je er ook voor kiezen om een abonnement uit te breiden met meerdere bemonsteringen om meer inzicht in het drinkwaterkwaliteit te krijgen.

logo-nf-vierkant
Auteur: Normec Foodcare Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak
mario-willems

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Mario Willems.

Neem contact op

Gerelateerde diensten

mario-willems

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Mario Willems

mario-willems

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief