header oranje fruit en groenten

De lerende organisatie als basis voor een Food Safety Culture

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 1228 keer bekeken

Een lerende organisatie is een goede voedingsbodem voor een Food Safety Culture. Zorg dat medewerkers ambassadeurs worden van je bedrijf. En waarborg de voedselveiligheid binnen je organisatie continu op hoog niveau. Maar hoe realiseer je een lerende organisatie?

Gedragsverandering

Voor het realiseren van een lerende organisatie is gedragsverandering essentieel. Het gaat om het ontwikkelen van een leercultuur (‘een leven lang leren’) en leerpaden met moderne methoden en technieken. Maar gedragsverandering wordt niet alleen gerealiseerd door kennis. Het vraagt ook om flexibiliteit, een positieve instelling en vooral het vermogen om praktisch te blijven denken. Gedrag in organisaties kan alleen veranderen bij een nauwe samenwerking tussen collega’s. En hoe beter medewerkers dit begrijpen, des te beter kan er effectief worden gecommuniceerd waarbij ook de betrokkenheid wordt vergroot. Het uiteindelijke doel is het creëren van een permanent lerende organisatie die altijd in kan spelen op de steeds veranderende omstandigheden.

Persoonlijke ontwikkeling

Voor een duurzaam resultaat op de werkvloer is het bovendien belangrijk om medewerkers zo lang mogelijk aan je te binden. In de leeromgeving moet je daarom medewerkers voortdurend kunnen voorzien van passende opleidingen. En laat je medewerkers hierin een eigen leerroute uitstippelen? Dan maken ze pas echt een persoonlijke groei door en houd je talenten binnen je bedrijf.

Nieuw: Normec Academy

Om je te voorzien van een uitgebreide online leeromgeving voor je lerende organisatie, ontwikkelden we de Normec Academy. Hierin bieden we een gericht en relevant leeraanbod met duidelijke leerstrategieën. Realiseer een totaal opleidingsaanbod voor alle medewerkers binnen je bedrijf. Didactisch, deskundig en gerealiseerd door specialisten met jarenlange ervaring in de food sector.

Onboarding of opleidingstraject

Om medewerkers aan je te binden, zijn zowel een gedegen onboardingsplan als een persoonlijk opleidingstraject van belang. Onze trainers ondersteunen je bij beide trajecten. Alles wordt vastgelegd binnen de online omgeving, zodat je het opleidingstraject per medewerker precies inzichtelijk hebt. Laat medewerkers aansluiten bij collectieve leerdoelstellingen en zorg voor een vitale leercultuur binnen je bedrijf.

Ga voor maximaal leerresultaat

Iedere medewerker leert op een andere manier. Daarom zetten we tijdens onze trainingen activerende werkvormen in op basis van de zeven meervoudige intelligenties. Hiermee leert iedere cursist op de best passende manier en wordt het maximale leerresultaat bereikt. Door gebruik te maken van vele praktijkvoorbeelden, is gewenst gedrag na afloop van de training direct toepasbaar op de werkvloer van je bedrijf. Met een concreet trainingsplan werken we toe naar het behalen van de leerdoelen en kijken we naar de vervolgbehoeften van het bedrijf en de cursisten. Na elke voltooide training ontvangt de medewerker een certificaat. Dit certificaat is meer dan alleen een papiertje aan de muur. Het draagt bij aan de kennis, het gedrag en de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers binnen je bedrijf. En aan een lerende organisatie als basis voor een voedselveiligheidscultuur.

kantoor-2

Mogen we je helpen?

Onze specialisten helpen je graag bij het opzetten van een lerende organisatie. Bovendien gaan we voor een duurzaam resultaat waarbij medewerkers blijven groeien binnen je bedrijf.

Neem contact met ons op
logo-nf-vierkant
Auteur: Normec Foodcare Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak
Sjoerd-Remmers-1.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Teamleider Training & Education Sjoerd Remmers.

Neem contact op

Gerelateerde diensten

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Teamleider Training & Education Sjoerd Remmers

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief