header oranje fruit en groenten

Aardbeien: nieuwe rassen

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 517 keer bekeken

De consumptie van aardbeien blijft stijgen, maar hoewel aardbeien jaarrond beschikbaar zijn, laat consumptie nog steeds een sterk seizoenpatroon zien. Als de lente aanbreekt in Nederland en België schiet de productie en consumptie omhoog. De belangrijkste drijfveer van deze groei is smaak. De consument heeft hoge verwachtingen van de smaak van aardbeien. Om aan die hoge verwachtingen te voldoen is er een enorme ontwikkeling gaande in aardbeienrassen.

Aardbeienconsumptie wordt vooral gedreven door smaak. De perfect aardbei heeft een geweldige smaak, een aantrekkelijk uiterlijk, een heldere kleur en een goede houdbaarheid. Daarnaast is een lichte stevigheid belangrijk, zodat de vruchten goed geplukt, verpakt en vervoerd kunnen worden.

Aardbeien die smaak missen, te zacht zijn of aardbeien met een witte harde kern, kunnen een consument ervan weerhouden om terug te komen om te kopen. Aardbeienkwaliteit is sterk afhankelijk van het weer. Telers kunnen problemen ondervinden bij langdurig warm weer. Aardbeien hebben voldoende temperatuurverschil tussen dag en nacht nodig.

Juiste ras

Het kiezen van het juiste ras is voor retailers en producenten nog nooit zo belangrijk geweest. Variaties in smaak, grootte, kleur en stevigheid zorgen voor een breed scala aan smaken. Er komen veel nieuwe aardbeienrassen op de markt en er zijn er nog veel meer op dit moment in ontwikkeling zijn. Omdat arbeidskosten in de aardbeienteelt hoog zijn, wordt er in toenemende mate gekeken naar rassen waarbij de oogst gemechaniseerd kan worden.

Met veel nieuwe aardbeienrassen die op de markt komen – en er nog meer in ontwikkeling zijn – is het kiezen van het juiste ras voor retailers en consumenten nog nooit zo belangrijk geweest.

In deze complexe groente- en fruitwereld is Normec Foodcare jouw partner. Wij geven je grip op de kwaliteit van AGF. Dit doen wij door:

  • Monitoren van kwaliteit in de supermarkt
  • Productvergelijkingen
  • Houdbaarheidstesten
  • Smaakonderzoek
  • Winkelinspecties
  • Productspecificaties
  • Detachering keurmeesters & kwaliteitsmanagers
  • Opleidingen kwaliteit AGF

Ons team van AGF-experts en keurmeesters is er voor jou. Met vele jaren aan kennis en ervaring weten wij als geen ander hoe je als teler, importeur of supermarktketen het verschil kunt maken in AGF.

Hulp nodig?

Wij helpen je graag met complexe kwaliteitsvraagstukken. Samen met jou maken we het verschil in het dagelijks leven van de consument. Bekijk wat wij voor je kunnen betekenen of neem contact met ons op. Onze AGF-experts helpen je graag.

 

logo-nf-vierkant
Auteur: Normec Foodcare Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak
karin2

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

suiker

Wat zijn toegevoegde suikers?

Steeds meer consumenten geven de voorkeur aan producten met minder suiker. Daarnaast willen ze meer inzicht in de samenstelling. Ook wij krijgen steeds vaker vragen over toegevoegde suikers van onze k...
12 Mei 2020
laptop

Keuzestress: de juiste certificeringsstandaard

Stel: als kwaliteitsmanager heb je een voorstel gedaan richting het management om jouw bedrijf te laten certificeren voor een certificeringsstandaard. Je zal gegarandeerd de vragen krijgen: welke stan...
20 Februari 2018
regelgeving voedselveiligheid

Is de KWID ook verplicht voor aroma’s en dergelijke?

Regelmatig krijgen onze etiketteringsspecialisten terugkerende vragen over etiketteren. Daarom hebben wij de top 5 van de veelgestelde vragen op een rij gezet. De komende maanden zullen wij de verschi...
13 Juli 2018

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

karin2

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

karin2

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief