Referentie

50% tijdreductie voor Aviko B.V. met inspectie module

controle uitvoeren op ipad

50% tijdreductie voor Aviko B.V. met inspectie module

Aviko B.V. heeft meerdere productielocaties binnen Europa die allen gecertificeerd zijn volgens dezelfde voedselveiligheidsnormen- en auditstandaarden van klanten. Er was behoefte aan een digitaal systeem waar alle locaties op aangesloten konden worden en dat standaardisering en een uniforme werkwijze voor uitvoering van de interne hygiëne inspecties en systeemaudits zou bevorderen. Na een succesvolle pilot met de QA software van Normec Foodcare Online op één productielocatie is de applicatie nu geïmplementeerd op alle locaties in Nederland. Later dit jaar zal de applicatie ook bij de buitenlandse locaties geïmplementeerd worden.

Welke voordelen biedt de inspectie module voor Aviko?

Aviko heeft door het gebruik van de Inspectie Software een tijdsreductie van 50% gerealiseerd op het uitvoeren van inspecties en audits. De Corporate QA-QC Manager bij Aviko, vertelt:

“Het lopen van de audit met een iPad met geïntegreerde camera en een inspectielijst op het scherm faciliteert een efficiënte uitvoering van inspecties en audits. Door de synchronisatie tussen de iPad en de online inspectie module wordt automatisch een rapport gegenereerd met naast een volledige verslaglegging van individuele inspectiepunten een samenvatting van de audit met een opsomming van de afwijkingen en foto’s. Voorheen was deze verslaglegging een nogal tijdrovende klus en werd een separaat systeem gebruikt om de actiepunten uit interne audits op te volgen. Bovendien behoren situaties waarbij afwijkingen met pen, papier en een losse camera in de hand worden vastgelegd tot de verleden tijd.”

Afwijkingen en acties die voortkomen uit de inspecties en audits worden weergegeven in de centrale overzichten in de applicatie. “De acties en de status van de acties zijn zodoende inzichtelijk voor belanghebbenden van alle locaties, waardoor ook de kwaliteit van afhandeling verbeterd kan worden. Daarnaast worden statistieken gebruikt als input voor de jaarlijkse verificatie en continue verbetering binnen het bedrijf,” zegt de Corporate QA-QC Manager.

Hoe is de applicatie binnen Aviko geïntegreerd?

Aviko maakt al geruime tijd gebruik van de inspectie module. De applicatie is flexibel in te richten, waardoor deze door iedere klant en zo ook door Aviko toegepast kan worden met specifieke instellingen zoals locaties, afdelingen, rechten, gebruikers en sjablonen. Omdat ieder bedrijf daarnaast andere wensen heeft ten aanzien van functionaliteiten, heeft Normec Foodcare Online jaarlijks een algemeen budget beschikbaar voor doorontwikkeling van de bestaande modules. Hiermee kunnen op basis van prioritering klant specifieke wensen worden gerealiseerd. De Corporate QA-QC Manager legt uit:
“Samen met Normec Foodcare Online is gekeken naar de toepassing van de module binnen Aviko, waarna verbeterpunten en wensen geïnventariseerd zijn. Hieruit is een actielijst samengesteld voor het doorvoeren van diverse modificaties. De voortdurende samenwerking met gezamenlijk afgestemde verbeterinitiatieven heeft geleid tot een voor Aviko logische structuur en inrichting van de applicatie. Deze samenwerking en de bereidheid van Normec FoodcareOnline om aanpassingen in de applicatie door te voeren als de klant daar om vraagt, is voor Aviko zeer waardevol. Het geeft vertrouwen in de toekomst met een systeem dat zich continu blijft ontwikkelen.”

Inspecties met de iPad worden door kwaliteitsmedewerkers op alle locaties in Nederland uitgevoerd. “Onze kwaliteitsmedewerkers ervaren het uitvoeren van de audit met een iPad als prettig, efficiënt en een logische toekomstgerichte verbetering. De automatisch gegenereerde rapportage en werkwijze om acties af te handelen geeft standaardisatie en acceptatie binnen Aviko. De module is afgestemd op de behoefte om inspecties en audits conform de plan-do-check-act systematiek te digitaliseren. Het biedt ons een duidelijke structuur die eenvoudig in gebruik te nemen is,” vertelt de Corporate QA-QC Manager. “Met de online QA software is het eenvoudiger om audits te combineren, zodat deze gelijktijdig gepland en uitgevoerd kunnen worden. In feite is het systeem toepasbaar voor alle inspecties voor zover deze met een gestandaardiseerde inspectielijst uitgevoerd kunnen worden,” besluit de Corporate QA-QC Manager.

Gerelateerde diensten