Verduurzaam en verbeter je groente- en fruitproductie met de subsidie SIG&F

Verduurzaam en verbeter je groente- en fruitproductie met de subsidie sectorale interventie groenten & fruit

Ben je een erkende producentenorganisatie (PO)? En ga je, samen met jouw leden, een volgende stap zetten in het verduurzamen en verbeteren van de groente- en fruitproductie? Van 1 augustus tot en met 1 oktober 2024 kun je als producentenorganisatie, samen met alle leden, deze kans benutten om groente- en fruitproductie te verduurzamen en te verbeteren. De Nederlandse overheid stelt in samenwerking met de Europese Unie een subsidie beschikbaar onder de regeling Sectorale Interventie Groenten & Fruit (SIG&F). Deze regeling is speciaal ontworpen om producenten te ondersteunen bij het realiseren van een duurzamere en efficiëntere productie in de groente- en fruitsector.

Doel van de subsidieregeling

De SIG&F-subsidie heeft als doel de duurzaamheid en kwaliteit van de groente- en fruitproductie in Nederland te bevorderen. De regeling richt zich op diverse interventies die bijdragen aan milieuvriendelijke productiemethoden, het verminderen van voedselverspilling en het verbeteren van de concurrentiepositie van Nederlandse producenten op de Europese markt. In totaal is er € 95 miljoen beschikbaar.

Aanvraagperiode en -procedure

Producentenorganisaties kunnen hun subsidieaanvraag aanvragen van 1 augustus tot en met 1 oktober 2024. Om in aanmerking te komen, moet je als organisatie erkend zijn door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) als producentenorganisatie. De aanvraagprocedure verloopt digitaal via het e-loket van de RVO. Daar moet je het projectvoorstel indienen. Het is belangrijk om te benadrukken dat alleen goed onderbouwde en toekomstgerichte projectplannen in aanmerking komen voor subsidie. Hierdoor is het belangrijk dat je grondig nadenkt over de duurzame impact en haalbaarheid van de projecten.

Normec Foodcare als partner voor duurzaamheid en verbetering

Bij het verduurzamen en verbeteren van groente- en fruitproductie komt veel kijken, van het implementeren van innovatieve teeltmethoden tot het waarborgen van productkwaliteit en het voldoen aan strikte regelgeving. Hier sluit de expertise van Normec Foodcare goed bij aan. Onze dienstverlening is perfect afgestemd op de eisen en doelen van de SIG&F-subsidie. We bieden onder andere ondersteuning bij:

  • Kwaliteitsborging en versheidmonitoring
    Normec Innovative Fresh is gespecialiseerd in het monitoren en verbeteren van de kwaliteit en versheid van groente en fruit, van teelt tot schap. Onze geavanceerde technologieën en analyses zorgen ervoor dat producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, wat essentieel is voor het realiseren van duurzaamheidsdoelen. Door constante monitoring en het delen van real-time inzichten kun je als producentenorganisatie de kwaliteit en versheid van je producten verbeteren, wat bijdraagt aan zowel klanttevredenheid als een hogere efficiëntie.
  • Certificering
    Normec Foodcare biedt een breed scala aan diensten op het gebied van kwaliteits- en voedselveiligheidsborging. Denk hierbij aan het uitvoeren van audits, certificeringen en kwaliteitscontroles die ervoor zorgen dat je voldoet aan nationale en internationale normen. Door deze strikte borging kun je als organisatie de kwaliteit van je producten verbeteren, wat belangrijk is om te voldoen aan de eisen van de SIG&F-subsidie.
  • Duurzaamheidsadvies en innovatie
    Onze experts adviseren producentenorganisaties over duurzame productiemethoden en helpen bij de implementatie van innovaties die leiden tot een lagere milieu-impact. Normec Foodcare biedt op maat gemaakte adviezen en begeleidt producenten bij de daadwerkelijke uitvoering van duurzaamheidsinitiatieven die aansluiten bij de doelstellingen van de subsidie.
  • Optimalisatie van productieprocessen
    Normec Foodcare helpt producentenorganisaties hun productieprocessen te optimaliseren door inefficiënties te identificeren en te verhelpen. Dit kan betrekking hebben op elke stap in de keten, van teelt en oogst tot verwerking en distributie. Door processen te stroomlijnen en verspilling te verminderen, dragen we bij aan een duurzamere en kostenefficiënte productie.

Mis deze kans niet

De Sectorale Interventie Groenten & Fruit-subsidie biedt jou als producentenorganisatie, en alle leden, een waardevolle kans om je productieprocessen te verduurzamen en te verbeteren. Met de aanvraagperiode van 1 augustus tot en met 1 oktober 2024 is het belangrijk om snel in actie te komen. Normec Foodcare staat voor je klaar om je te helpen, van advies tot uitvoering, zodat jij optimaal kunt profiteren van deze subsidie en tegelijkertijd kunt bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige groente- en fruitsector.

Gerelateerde diensten