BRCGS Global Standard Food Safety versie 9 gepubliceerd

| Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 1767 keer bekeken

Op 1 augustus 2022 verscheen de nieuwe versie van de BRCGS Global Standard Food Safety. Dit betekent dat bedrijven die gecertificeerd zijn volgens deze standaard aan de nieuwe eisen moeten voldoen. Audits volgens BRC 9 vinden plaats vanaf 1 februari 2023. 

Wat is gewijzigd in BRC 9?

In de nieuwe BRCGS versie zijn onder andere wijzigingen opgenomen voor de volgende onderwerpen:

  • Optie voor gemengde audit
  • Extra aanmoedigen van een voedselveiligheidscultuur
  • Toevoeging van vereisten bij interne audits en inspecties om deze nog completer te maken
  • VACCP en TACCP bij leveranciersaudits
  • Aanvulling op vereisten bij het testen van producten

Download de gratis Whitepaper BRC 9

Wil je de belangrijkste wijzigingen per sectie uit de BRCGS versie 9 standaard lezen? Onze experts hebben de wijzigingen ten opzichte van versie 8 uitgewerkt in de Whitepaper BRCGS Global Standard Food Safety versie 9. Download de gratis Whitepaper BRCGS 9. Vind hierin ook tips om aan de nieuwe eisen te voldoen.

Ontdek de wijzigingen in dit webinar

Experts Kathleen Malfroy en Grietje van Weert brengen in dit webinar de belangrijkste wijzigingen in kaart en lichten toe welke impact dit heeft in de praktijk. Ze leggen focus op de voedselveiligheids- en kwaliteitscultuur en authenticiteit waarbij de betrokkenheid van het management cruciaal is. Bekijk gratis het webinar terug.

BRC 9 standaard downloaden

De nieuwe BRCGS Global Standard Food Safety is beschikbaar in verschillende talen en aan te schaffen via de website van BRCGS.

Workshop BRC 9

Spijker je kennis over BRC versie 9 bij tijdens de Workshop BRCGS 9. In deze workshop gaat onze ervaren trainer in op de wijzigingen en wat deze voor jouw bedrijf betekenen. Je krijgt handvaten om de wijzigingen concreet te vertalen en toe te passen in je kwaliteitshandboek en de rest van jouw organisatie. Na deze workshop heb je duidelijk voor ogen wat er van jouw bedrijf wordt verwacht als je bedrijf tegen de BRC 9 geaudit wordt. Schrijf je in voor de workshop BRC 9.

Nulmeting BRC 9

Wil je snel een overzicht van alle wijzigingen die binnen jouw bedrijf moeten worden doorgevoerd? Dat kan met de nulmeting BRC 9. Laat een nulmeting uitvoeren en ontvang een heldere rapportage met verbeterpunten. Plan een nulmeting BRCGS 9 Food Safety.

Over BRCGS

BRCGS is een GFSI-erkende standard (Global Food Safety Initiative). De standaard helpt levensmiddelenproducenten om zich te concentreren op onder andere HACCP, traceerbaarheid, preventie van voedselfraude, betrokkenheid van het management en de voedselveiligheidscultuur. Als jouw bedrijf levert aan grote retailers in Nederland is de kans groot dat je afnemers een BRCGS certificaat vereisen.

Geschiedenis van de BRC Food Standard

BRCGS werd voor het eerst gepubliceerd in 1998. In de loop der jaren is deze meerdere malen herzien. Hiermee blijven de eisen aansluiten op recente wet- en regelgeving, de nieuwste trends, activiteiten en praktijkervaringen uit de industrie en de verwachtingen van consumenten. De vorige versie van de BRCGS standaard was versie 8, welke verscheen in augustus 2018. Lees meer over de BRCGS standaard en hoe je deze toepast in de praktijk.

Download whitepaper BRCGS 9

En bekijk de belangrijkste wijzigingen en tips

Download de whitepaper
zaki-juiste-formaat-website.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief