header oranje fruit en groenten

Van BRC 8 naar BRC 9

07 September 2021 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 63 keer bekeken

De BRCGS Global Standard for Food Safety is een GFSI-erkende standard (Global Food Safety Initiative). De standaard helpt levensmiddelenproducenten om zich te concentreren op onder andere HACCP, traceerbaarheid, preventie van voedselfraude, betrokkenheid van het management en de voedselveiligheidscultuur. Als jouw bedrijf levert aan grote retailers in Nederland is de kans groot dat je afnemers een BRCGS certificaat vereisen. BRCGS werkt momenteel aan een nieuwe versie van de standaard, namelijk BRC 9.

BRC 9

BRCGS werkt momenteel aan BRC 9. Om de standaard te herzien tot deze nieuwe versie heeft een commentaarronde plaatsgevonden. Hierbij is feedback over BRCGS versie 8 gegeven door nationale en internationale belanghebbende partijen, zoals levensmiddelenfabrikanten, detailhandelaren, certificerende instellingen en onafhankelijke deskundigen. Met de feedback worden aanpassingen gedaan in de standaard om tot de nieuwe versie 9 te komen.

Huidige versie van de standaard

BRCGS werd voor het eerst gepubliceerd in 1998. In de loop der jaren is deze meerdere malen herzien. Hiermee blijven de eisen aansluiten op recente wet- en regelgeving, de nieuwste trends, activiteiten en praktijkervaringen uit de industrie en de verwachtingen van consumenten. De laatste versie van de BRCGS standaard is versie 8. Deze is verschenen in augustus 2018. Lees meer over de BRCGS standaard en hoe je deze toepast in de praktijk.

Op de hoogte blijven?

Zodra meer bekend is over BRC 9 laten we het je weten via onze website en LinkedInpagina. Wil je automatisch iedere maand op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Roel-Botden.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Roel Botden.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Roel-Botden.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Roel Botden

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Roel-Botden.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

Menu