header oranje fruit en groenten

Van BRC 8 naar BRC 9

13 December 2021 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 355 keer bekeken

De BRCGS Global Standard for Food Safety is een GFSI-erkende standard (Global Food Safety Initiative). De standaard helpt levensmiddelenproducenten om zich te concentreren op onder andere HACCP, traceerbaarheid, preventie van voedselfraude, betrokkenheid van het management en de voedselveiligheidscultuur. Als jouw bedrijf levert aan grote retailers in Nederland is de kans groot dat je afnemers een BRCGS certificaat vereisen. BRCGS werkt momenteel aan een nieuwe versie van de standaard, namelijk BRC 9.

BRC 9

Onlangs is de draft versie van BRC 9 verschenen. In augustus 2022 wordt de publicatie van deze nieuwe versie verwacht. Audits volgens de nieuwe versie zullen plaatsvinden vanaf 1 februari 2023. Tot 12 januari 2022 kan de industrie feedback geven op de draft versie. In de draft versie zijn onder andere wijzigingen opgenomen voor de volgende onderwerpen:

  • Optie voor gemengde audit
  • Extra aanmoedigen van een voedselveiligheidscultuur
  • Toevoeging van vereisten bij interne audits en inspecties om deze nog completer te maken
  • VACCP en TACCP bij leveranciersaudits
  • Aanvulling op vereisten bij het testen van producten

Benieuwd naar de wijzigingen? De belangrijkste wijzigingen van de draft versie hebben we voor je samengevat in de blog BRCGS 9: welke wijzigingen kun je verwachten?

Huidige versie van de standaard

BRCGS werd voor het eerst gepubliceerd in 1998. In de loop der jaren is deze meerdere malen herzien. Hiermee blijven de eisen aansluiten op recente wet- en regelgeving, de nieuwste trends, activiteiten en praktijkervaringen uit de industrie en de verwachtingen van consumenten. De laatste versie van de BRCGS standaard is versie 8. Deze is verschenen in augustus 2018. Lees meer over de BRCGS standaard en hoe je deze toepast in de praktijk.

Op de hoogte blijven?

Zodra meer bekend is over BRC 9 laten we het je weten via onze website en LinkedInpagina. Wil je automatisch iedere maand op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

Menu