Maak het verschil met de nieuwe hospitality trainingen van Normec Foodcare

Maak het verschil met de nieuwe hospitality trainingen van Normec Foodcare

Het is een herkenbaar moment: je stapt een restaurant binnen, het is druk, en je krijgt het gevoel dat je onzichtbaar bent voor het personeel. Dit is een van de meest voorkomende ergernissen in de horeca en een belangrijke reden waarom gasten besluiten om niet terug te komen. Maar stel je eens voor hoe het zou zijn als elke gast die jouw restaurant binnenloopt zich meteen welkom voelt, met een warme glimlach en een professioneel onthaal. Een uitzonderlijke eerste indruk is essentieel voor een onvergetelijke klantervaring. Dus hoe zorg jij ervoor dat jouw team altijd die perfecte service biedt die gasten doet terugkomen?

Bij Normec Foodcare weten we dat gastvrijheid het fundament is van elke succesvolle horecazaak. Daarom lanceren we in februari 2025 onze nieuwe hospitality trainingen, speciaal ontworpen voor iedereen in de horeca, van medewerkers tot managers en leidinggevenden. Deze trainingen gaan verder dan alleen klantinteractie; ze versterken ook essentiële kennis op het gebied van allergenen, voedselveiligheid en effectieve klachtenafhandeling. Bereid je voor om jouw team naar een hoger niveau te tillen en je gasten een ervaring te bieden die ze niet snel zullen vergeten.

Het belang van hospitality trainingen

Gastvrijheid gaat verder dan een eenvoudige glimlach; het gaat om het creëren van een ervaring die jouw klanten terug laat komen. Onze hospitality trainingen geven jouw team de tools om zich echt in te leven in de klant, de juiste signalen op het juiste moment op te vangen, en elke interactie bijzonder te maken. Door praktijkgerichte oefeningen, zoals rollenspellen, leren ze niet alleen hoe ze moeten reageren, maar ook hoe ze proactief kunnen anticiperen op klantgedrag.

Wanneer je investeert in hospitality trainingen, verhoog je niet alleen de klanttevredenheid, maar versterk je ook de merkbeleving en de loyaliteit van jouw gasten. Met de juiste training leert je personeel om elke gast een onvergetelijke ervaring te bieden.

Start februari 2025

Ben jij klaar om de gastvrijheid in jouw zaak naar een hoger niveau te tillen? In februari 2025 starten we met onze eerste training. Zorg dat jouw team voorbereid is om elke klant een onvergetelijke ervaring te bieden. De inschrijvingen zijn nu geopend.

De trainingen

  1. Training hospitality basis: De basisprincipes van gastvrijheid.
  2. Training consistentie in producten & dienstverlening: Zorg voor een constante beleving.
  3. Training voedselveiligheid in de horeca: Leer hoe je voedsel veilig bereidt en serveert.
  4. Training allergenen in de horeca: Beheers de kennis over allergenen en voorkom risico’s.
  5. Training social hygiëne in de horeca: Creëer een veilige en hygiënische werkomgeving.
  6. Training HACCP in de horeca: Houd je aan de wettelijke voorschriften en voorkom voedselincidenten.
  7. Training sales & klanttevredenheid: Verhoog je omzet door betere klantrelaties.
  8. Training klachtenafhandeling: Reageer professioneel en efficiënt op klachten

Waarom kiezen voor Normec Foodcare?

Wij geloven in de kracht van een geïntegreerde aanpak. Met diepgaande expertise en jarenlange ervaring bieden we praktijkgerichte, actuele trainingen die precies aansluiten bij de specifieke behoeften van jouw sector. Of het nu gaat om keurmeestermodules, kwaliteitsnormen, wetgeving, softskills, arbo en veiligheid, of gastvrijheid. Normec Foodcare is jouw betrouwbare partner voor elke training. Samen tillen we jouw team naar een hoger niveau.

Hospitality trainingen

Training Hospitality basis

Training Hospitality basis

Training Allergenen in de horeca

Training Allergenen in de horeca

Training Consistentie in producten & dienstverlening

Training Consistentie in producten & dienstverlening

Training HACCP in de horeca

Training HACCP in de horeca

Training Social hygiëne in de horeca

Training Social hygiëne in de horeca

Training Voedselveiligheid in de horeca

Training Voedselveiligheid in de horeca

Training Klachtenafhandeling

Training Klachtenafhandeling

Training Sales & klanttevredenheid

Training Sales & klanttevredenheid