header oranje fruit en groenten

QS erkent eerste lab in Latijns-Amerika: Normec Groen Agro Control Peru

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 130 keer bekeken

QS, de toonaangevende standaard voor voedselveiligheid in Duitsland, heeft met trots ons laboratorium in Peru erkend als het eerste laboratorium in Latijns-Amerika dat voldoet aan de strenge normen en vereisten voor voedselveiligheid.

De residumonitoring in het QS-schema bewaakt of in de gehele keten de maximale residugehalten van gewasbeschermingsmiddelen en grenswaarden voor verontreinigingen in groente, fruit en aardappelen worden nageleefd. Dit is essentieel om te waarborgen dat consumenten veilige en hoogwaardige voedingsproducten krijgen.

Nieuwe mogelijkheden voor samenwerkingen

Het QS-certificaat voor ons laboratorium in Peru opent nieuwe mogelijkheden voor samenwerking met zowel nationale als internationale voedselproducenten en -leveranciers. We zijn verheugd om onze expertise en hoogwaardige diensten nu aan te kunnen bieden aan een bredere markt in de Latijns-Amerikaanse regio. Dit houdt in dat wij klanten (telers en handelaren) ter plaatse bij de bron gelijk kunnen voorzien van een door QS-erkende laboratoriumanalyse op bijvoorbeeld residuen van bestrijdingsmiddelen. Daarbij wordt getoetst of aan de geldende maximale residugehalten voor gewasbeschermingsmiddelen en de grenswaarden voor verontreiniging wordt voldaan.

Onze speciale dank gaat uit naar al het personeel van ons laboratorium in Lima. Hun toewijding en inzet zijn van onschatbare waarde geweest bij het bereiken van deze mijlpaal! We willen ook onze klanten bedanken voor hun voortdurende vertrouwen in onze diensten.

karin2

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief