Sinds januari 2023 is er een nieuwe wetgeving van kracht voor de maximale hoeveelheid aan PFOS, PFOA, PFNA, PFHxS en de som van deze 4 PFAS in vis, schaaldieren, vlees en eieren. Tijdens het webinar vertelden onze specialisten van Normec Groen Agro Control meer over alles rondom PFAS en voeding.
In Aanbeveling 2022/1431 van de Europese Commissie zijn indicatieve waarden voor o.a. melk opgenomen. Wanneer deze waarden worden overschreden, moet je in staat zijn de bron van de verontreiniging te achterhalen. Als ondernemer is het belangrijk om je hierop voor te bereiden. Voor de melksector is het belangrijk om te weten wat er in je eindproduct zit en wat de potentiële bron daarvan is. Daarom zijn PFAS analyses van grond, water en verpakkingsmateriaal ook essentieel.
In de media zie je steeds vaker berichten over PFAS. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van PFAS in eieren of de berichtgeving over de overmatige blootstelling aan PFAS via onze voeding. Er heerst toenemende ongerustheid bij consumenten, maar ook bij producenten en maatschappelijke organisaties. Vanwege de potentiële gezondheidsrisico’s zijn PFAS de afgelopen jaren op de agenda gekomen van beleidsmakers en het grote publiek.
De PFAS wet- en regelgeving roept veel vragen op. Deze beantwoorden we graag voor je.
Op deze en veel andere vragen hebben onze specialisten van Normec Groen Agro Control in het webinar antwoord geven. Laat je gegevens achter en kijk het webinar terug.