
De voedingssector verandert razendsnel. Strengere wetgeving, hogere eisen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid, en een groeiende vraag naar transparantie zetten kwaliteitsafdelingen flink onder druk. Voor QA-professionals betekent dit een speelveld dat continu in beweging is. Kennis, inzicht en wendbaarheid zijn belangrijker dan ooit.
Tijdens het kennisevent Kwaliteit in beweging op donderdag 6 november in Van der Valk Zaltbommel, gaan we aan de slag met drie actuele thema’s die iedere kwaliteitsverantwoordelijke raken:
Hoe stel je een effectief én kostenbewust monitoringsplan op dat écht inzicht oplevert?
Hoe vertaal je deze kennis naar een praktisch plan per productgroep?
Hoe bereid je je vandaag al voor op de ingrijpende veranderingen die 2026 met zich meebrengt?
Met inspirerende sessies, interactieve werkgroepen en ruimte voor uitwisseling krijg je de handvatten om jouw organisatie sterker, slimmer en toekomstgericht te laten opereren. Grijp deze kans om je expertise te verdiepen en te netwerken met professionals uit de sector! Meld je direct gratis aan via het formulier.
Let op: geef je voorkeur door voor een werkgroep in het formulier. Waar ligt jouw grootste interesse? Kies uit de volgende categorieën (inclusief bijbehorende bereidingen en verwerkte producten): vlees, vis, ready-to-eat, groenten en fruit of zuivel.
Het evenement vindt plaats op donderdag 6 november van 09:30 tot 14:00 in Van der Valk Zaltbommel (Hogeweg 65, 5301 LJ Zaltbommel).
Deelname is gratis, maar ben je onverhoopt verhinderd? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Bij afmelding binnen 48 uur voor aanvang zijn we genoodzaakt een no-show fee van € 50,- excl. btw in rekening te brengen.
Sessie 1 – Leer hoe je een doelgericht en kostenbewust monitoringplan opstelt dat relevante inzichten oplevert en verspilling voorkomt.
Sessie 2 – Ga hands-on aan de slag met een concreet monitoringplan per productgroep, onder begeleiding en met direct toepasbare resultaten.
Sessie 3 – Krijg inzicht in de impact van nieuwe wet- en regelgeving vanaf 2026 en ontdek hoe je jouw organisatie hier tijdig op voorbereidt.
9:30 – 10:00 | Ontvangst
10:00 – 10:15 | Introductie
10:15 – 11:00 | Kennissessie 1: Van plan tot inzicht: zo bouw je een effectief monitoringsplan
11:00 – 11:45 | Kennissessie 2: Hands-on: stel je eigen monitoringsplan op per productgroep
11:45 – 12:00 | Pauze
12:00 – 12:45 | Kennisessie 3: Vooruitblik 2026: ben jij er klaar voor?
13:00 – 14:00 | Netwerklunch
Sessie 1: Van plan tot inzicht: zo bouw je een effectief monitoringsplan
Het opstellen van een goed onderbouwd monitoring- of analyseplan is geen eenvoudige klus. Waar begin je? Hoe zorg je ervoor dat je analyses niet alleen worden uitgevoerd, maar ook échte inzichten opleveren? En minstens zo belangrijk: hoe voorkom je onnodige kosten en verspilling van tijd en middelen?
In deze sessie nemen we je stap voor stap mee in het opzetten van een doelgericht en efficiënt monitoringsplan. Aan de hand van een praktisch stappenplan ontdek je hoe je tot relevante analyses komt, hoe je valkuilen vermijdt en hoe je met de juiste aanpak maximale waarde uit je data haalt.
Sessie 2: Hands-on: stel je eigen monitoringsplan op per productgroep
Tijd om de theorie in de praktijk te brengen. In deze interactieve sessie ga je in kleine groepen aan de slag met het opstellen van een monitoringsplan voor een specifieke productgroep. Onder begeleiding werk je concreet en doelgericht: van risico-inschatting tot analysemethoden en meetfrequentie. Je kiest zelf de productgroep waarmee je aan de slag wilt
Deze sessie biedt ruimte voor uitwisseling van praktijkervaring, gericht overleg én bruikbare output die je direct kunt toepassen in je eigen organisatie.
Let op: Geef bij je inschrijving aan voor welke productgroep je de meeste interesse hebt. We houden hier zo veel mogelijk rekening mee bij het samenstellen van de werkgroepjes.
Sessie 3: Vooruitblik 2026: ben jij er klaar voor?
2026 staat voor de deur — en brengt een stroom aan nieuwe regelgeving en uitdagingen met zich mee. In deze sessie kijken we vooruit en nemen we je mee langs de belangrijkste thema’s die op de kwaliteitsagenda verschijnen.
Wat verandert er precies? Wat betekent dit concreet voor jouw organisatie? En vooral: hoe bereid je je hierop voor zonder het overzicht te verliezen?
Samen gaan we in op praktische tips en strategieën om tijdig en effectief te anticiperen. Volgende onderwerpen komen o.a. aan bod: EUDR, duurzaamheid, verpakking, allergenen, drinkwater en omgevingsmonitoring. Verder gaan we ook in op het steeds groter belang van procesbeheersing en validatie.
Deze sessie biedt je houvast in een snel veranderend landschap — zodat jij en je organisatie met vertrouwen richting 2026 kunnen werken.