Kennis

Doorzaam scholingsvoucher: uitzendkrachten gratis bijscholen

Doorzaam scholingsvoucher: uitzendkrachten gratis bijscholen

Getrainde uitzendkrachten zijn makkelijker inzetbaar. Dit geldt voor diverse sectoren, zoals de levensmiddelenindustrie en horeca. Als uitzendbureau kun je gebruik maken van de Doorzaam scholingsvoucher voor uitzendkrachten. Hiermee maak je uitzendkrachten enthousiast om verder te leren en zijn zij flexibeler inzetbaar binnen bedrijven. Wat houdt de regeling in en welke opleidingen worden vereist binnen de levensmiddelenindustrie en horeca?

Wat is de Doorzaam regeling?

De Doorzaam regeling staat voor een leven lang leren. Om uitzendkrachten een aanzet te geven tot een leven lang ontwikkelen en ze enthousiast te maken om verder te leren geeft DOORZAAM scholingsvouchers uit. Wij zien in de praktijk dat getrainde uitzendkrachten makkelijker inzetbaar zijn binnen de levensmiddelenindustrie en horeca. Voor uitzendbureaus is het dan ook verstandig om uitzendkrachten te begeleiden bij het volgen van de scholing via een voucher. De regeling is een eenvoudige manier om meerwaarde te creëren voor bedrijven. Op de website van Doorzaam lees je alles over de mogelijkheden, voorwaarden en hoe je de van de regeling gebruik kunt maken.

Wat is de toegevoegde waarde van de Doorzaam scholingsvoucher?

De Doorzaam scholingsvoucher biedt voordelen voor zowel de uitzendkracht, het uitzendbureau als de werkgever. Uitzendkrachten kunnen zich met de voucher blijven ontwikkelen en zodoende meerwaarde bieden binnen bedrijven. De kans dat zij worden aangenomen in een bedrijf neemt aanzienlijk toe als uitzendkrachten passend geschoold zijn. Als uitzendbureau heb je dus een grotere kans van slagen voor de plaatsing van uitzendkrachten. Levensmiddelenbedrijven hebben daarnaast veel meer flexibiliteit in de inzetbaarheid van de uitzendkrachten. Bovendien hebben zij bij uitzendkrachten die een opleiding op gebied van voedselveiligheid hebben gevolgd meer zekerheid dat de productveiligheid en -kwaliteit gewaarborgd blijven.

Welke opleiding wordt vereist door levensmiddelenbedrijven?

Bedrijven die voedingsmiddelen produceren zijn in de meeste gevallen gecertificeerd voor een voedselveiligheidsnorm, zoals BRCGS, IFS en FSSC 22000. De opleidingseisen in deze normen worden voortdurend aangescherpt. In de normen wordt expliciet vereist dat medewerkers, waaronder uitzendkrachten, vóór aanvang van de werkzaamheden getraind zijn. Bovendien moet de training in een passende taal worden verzorgd. De aantoonbaarheid van het behaalde opleidingsresultaat is noodzakelijk voor levensmiddelenbedrijven. Tijdens een audit voor de BRCGS, IFS of FSSC 22000 norm wordt namelijk gecontroleerd of medewerkers over de juiste certificaten beschikken.

Hoe voldoe je aan de opleidingseisen voor levensmiddelenbedrijven?

E-learning is een zeer geschikte manier om aan de opleidingseisen te voldoen. Speciaal voor de levensmiddelensector en horeca bieden we een totaalpakket aan E-learning trainingen aan. De E-learning kan op ieder gewenst moment en op iedere locatie worden gevolgd. Bovendien zijn de trainingen in iedere gewenste taal beschikbaar en voldoen ze aan de BRCGS, IFS en FSSC 22000 eisen. Zo voldoe je aan alle opleidingseisen.

De E-learning Basis voedselveiligheid is uitermate geschikt voor uitzendkrachten en productiemedewerkers in de levensmiddelenindustrie. Cursisten leren alle belangrijke aspecten over voedselveilig werken, mogelijke besmettingen, food defense en beheersing van CCP’s (Critical Control Points). De E-learning wordt afgerond met een toets en na afloop ziet de cursist direct of deze geslaagd is voor de training. Als uitzendbureau heb je de behaalde certificaten van uitzendkrachten in één overzicht bij elkaar.

Voor uitzendkrachten en medewerkers in de horeca is de E-learning Hygiënecode voor de horeca zeer geschikt. Is de uitzendkracht toe aan een vervolgtraining? Kies dan voor een andere training uit ons E-learning aanbod.

Hoe kun je trainingen aanvragen met de Doorzaam scholingsvoucher?

De E-learning training is direct online aan te vragen via onze website. Vul het formulier in via onderstaande button en ontvang na je aanmelding de inlogcode voor de E-learning. Daarna kan de training direct gevolgd worden door de uitzendkracht. De duur van de training is maximaal één uur.

Meer informatie over de Doorzaam scholingsvoucher?

Heb je nog vragen? We vertellen je graag alles over de Doorzaam scholingsvoucher en passende trainingen voor uitzendkrachten. Neem contact met ons op.

Auteur: Marlous van Drunen
Marketing & Communicatie
Allergenenmanagement: voedselveiligheid voor consumenten

Allergenenmanagement: voedselveiligheid voor consumenten

Zo voorkom je productvreemde delen in de voedingsmiddelenindustrie

Zo voorkom je productvreemde delen in de voedingsmiddelenindustrie

Listeriaborging aangescherpt door wijziging in Verordening (EU) 2073/2005 per 1 januari 2026

Listeriaborging aangescherpt door wijziging in Verordening (EU) 2073/2005 per 1 januari 2026