• nl

  Specificatiebeheer

  Specificaties vormen een belangrijk onderdeel in een voedingsmiddelenbedrijf: zonder juiste voedselinformatie mogen producten niet verhandeld worden. Op basis van de specificaties van uw grondstoffen en de receptuur, stelt u een productspecificatie op. Dit kan een complexe klus zijn, zeker als uw afnemer uitgebreide eisen stelt aan uw specificatiebeheer.

  • Wij staan voor een persoonlijke en professionele aanpak.
  • Onze specialisten helpen u met kennis en kunde op etiketteringsvlak.

  Opstellen en uitbesteden

  De inhoud van de specificaties moet minimaal voldoen aan de Verordening (EU) nr. 1169/2011, maar uw klanten zullen u steeds vaker vragen om meer informatie aan te leveren. Retailers, cateraars en groothandels willen vaak dat dit gebeurt in hun eigen informatiesystemen. Elke klant heeft zijn eigen eisen en andere informatie nodig. Het opstellen van specificaties is een apart vak geworden. U zult merken dat u hier steeds meer kennis en tijd voor nodig heeft.

  Onze specialisten van Etiketteren.nl kunnen u helpen met het opstellen en beheren van productspecificaties. Wij nemen u al het werk uit handen. Er zijn diverse mogelijkheden:

  • Het opstellen van productspecificaties aan de hand van uw grondstofspecificaties en receptuur.
  • Gegevens invoeren in productinformatiesystemen van retail organisatie en groothandels, zoals SIM, Trace One, GS1 en PS in foodservice.
  • Het invullen van vragenlijsten voor business tot business klanten.

  De specificaties worden beheerd in uw eigen specificatiesysteem of worden beschikbaar gesteld op de website van Normec Foodcare middels uw eigen inlog.

  Automatiseren van productspecificaties

  Normec Foodcare kan u helpen bij het automatiseren van productspecificaties door middel van onze QA Software. Hierin kunt u online uw productspecificaties beheren en bijhouden. Ingevoerde grondstof- en receptuurgegevens worden automatisch omgezet in eindproductspecificaties en ingrediëntendeclaraties. De gegevens worden vervolgens omgezet naar productspecificaties die stroken met de meest recente wetgeving. Aanpassingen in de grondstoffen of recepturen worden met de software direct automatisch doorgevoerd in alle eindproductspecificaties. Dit kan veel tijd besparen in het specificatiebeheer.

  Normec Foodcare kan u helpen met de automatisering van productspecificaties middels QA Software. U kunt online uw productspecificaties beheren en bijhouden. Ingevoerde grondstof- en receptuurgegevens worden automatisch omgezet in eindproductspecificaties en ingrediëntendeclaraties. Deze kunnen worden omgezet in een productspecificatie volgens de meest recente wetgeving. Aanpassingen in grondstoffen of recepturen worden direct doorgevoerd in alle eindproductspecificaties. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdbesparing in het specificatiebeheer.

  Koppeling aan informatiesystemen

  Met de ingevoerde grondstoffen en recepturen worden automatisch de voedingswaarden van eindproducten berekend. Met de allergenenmatrix heeft u altijd een actueel overzicht van de aanwezige allergenen in een eindproduct. Deze overzichten zijn weer te koppelen aan andere informatiesystemen, bijvoorbeeld PS in foodservice. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing. Onze specialisten kunnen de specificaties ook opstellen in diverse andere systemen zoals Eclarion, Navision, PeQAsus, Bestmix en Reflex.

  boxarrow-up

  Meer informatie

  Benieuwd wat onze specialisten voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op via het formulier.

  Neem contact op Bekijk alle projecten
  © 2018 Normec Foodcare Privacy
  nl
  Offerte aanvragen
  Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

  Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

  Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

  Sluiten
  IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

  Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

  Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

  Sluiten