• Nederlands
    • Engels
    • Duits

FSSC 22000 (Food Safety System Certification)

FSSC (Food Safety System Certification) 22000 is een GFSI erkende standaard. Doel is het effectief managen van de voedselveiligheid verantwoordelijkheden van een bedrijf. De FSSC 22000 bestaat uit drie componenten: ISO 22000, sectorspecifieke basisvoorwaardenprogramma (ISO/TS standards, BSI,PAS) en specifieke FSSC 22000 voorwaarden. Naast deze drie componenten is er nog een mogelijkheid om een vrijwillige FSSC 22000 kwaliteitsmodule mee te nemen die op de eisen van ISO 9001 gebaseerd is.

Het FSSC 22000 schema bevat een certificeringsmodel dat gebruikt kan worden voor de gehele voedselketen. De documenten bevatten eisen voor bedrijven in de voedselketen om certificering te behalen.

FSSC 22000 versie 4.1

In juli 2017 heeft FSSC 22000 versie 4.1 van haar internationale voedselveiligheid en kwaliteit managementsysteemcertificering regeling gelanceerd. De nieuwe norm heeft verschillende  belangrijke wijzigingen ter verbetering. Vanaf januari 2018 zal tegen de nieuwe versie getoetst worden.

Enkele van de belangrijkste wijzigingen zijn:

  • uitvoeren van onaangekondigde audits
  • invoering van kritische non conformities
  • opzettelijke product verontreiniging/ food fraude
  • gestandaardiseerde auditverslaglegging
  • vervoer en opslag, foodservice/catering en retail/groothandel industrieën

De audit om het bestaande FSSC 22000 certificaat op basis van versie 3 te vervangen door een FSSC 22000 certificaat versie 4.1 wordt een ‘upgrade audit’ genoemd en vervangt de reguliere herbeoordeling of tussentijdse beoordeling die in 2018 uitgevoerd zou worden. Dit zal altijd een aangekondigde audit zijn.

fssc 22000 boxarrow-up

Meer informatie

Wil je de FSSC 22000 norm implementeren? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag vrijblijvend bij je langs om je te informeren.

Neem contact op FSSC 22000
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten