banner sinaasappels

Specificatiebeheer

Als producent van voedselproducten is er allerlei wetgeving waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld op het gebied van specificatiebeheer. Normec Foodcare is jouw specialist op dit gebied. Wij helpen je graag om je productspecificaties op de juiste manier vast te leggen.

Je weet dat je zonder de juiste voedselinformatie je producten niet mag verhandelen. Maar hoe stel je die productspecificaties op, met je grondstoffen en de receptuur als uitgangspunt? Daar helpen wij je bij. Wat jouw afnemers ook voor wensen hebben, wij zorgen ervoor dat jij jouw specificatiebeheer op orde hebt. Zodat jij je kunt richten op je échte werk, waar je passie ligt.

Lever alle gewenste informatie aan

Je hebt bij specificatiebeheer te maken met de wet én met je klanten. De specificaties moeten minimaal voldoen aan de Verordening (EU) nr. 1169/2011, maar jouw klanten vragen je ook steeds vaker om meer informatie aan te leveren. Retailers, cateraars en groothandels willen het liefst deze specificaties ontvangen in hun eigen informatiesystemen. Hoe doe je dat, als elke klant zijn eigen eisen heeft en andere informatie vraagt? Je schakelt onze specialisten in. Specificatiebeheer is hun vak. Dat scheelt jou veel tijd en zelfstudie, terwijl je bedrijf snel voldoet aan alle eisen.

Specificatiebeheer in het kort

 • Aantoonbaar voldoen aan de Europese Verordening
 • Je klanten voorzien van de juiste productspecificaties
 • Aanleveren van specificaties in diverse informatiesystemen
 • Automatiseren van productspecificaties

Hulp nodig bij het proces van opstellen en beheren van productspecificaties en/of etiketdeclaraties?

Roel-Botden.jpg

Neem contact op met onze Commercieel Manager Roel Botden

Neem contact op

Software oplossing

Productspecificaties automatiseren? Geen probleem!

Ook met de automatisering van productspecificaties kunnen wij je helpen. Dankzij onze software kun je eenvoudig online jouw productspecificaties beheren en bijhouden. Ingevoerde grondstof- en receptuurgegevens worden automatisch omgezet in eindproductspecificaties en ingrediëntendeclaraties.

Uiteraard volgens de meest recente wetgeving. Heb je aanpassingen in grondstoffen of recepturen? Die worden dan direct doorgevoerd in alle eindproductspecificaties. Dit maakt je specificatiebeheer een stuk eenvoudiger en bespaart je veel tijd.

Eenvoudig te koppelen

Onze aanpak biedt je volop voordelen. Op basis van de ingevoerde grondstoffen en recepturen worden voedingswaarden van eindproducten automatisch berekend. Met de allergenenmatrix heb je altijd een up-to-date overzicht van de in het eindproduct aanwezige allergenen. Deze overzichten zijn te koppelen aan andere informatiesystemen, zoals PS in foodservice. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing.

Onze specialisten kunnen de specificaties ook opstellen in diverse andere systemen, zoals Eclarion, Navision, CSB, PeQAsus, Bestmix en Reflex.

Ondersteuning in specificatiebeheer

Onze specialisten ondersteunen jou graag hierbij. Zij zijn op de hoogte van de laatste wetgeving en hebben ervaring in uiteenlopende branches. Onze specialist kan zowel op locatie als op afstand diverse werkzaamheden uitvoeren met betrekking tot etikettering, wetgeving en specificatiebeheer.

Roel-Botden.jpg
Roel Botden

Commercieel Manager

Neem contact op

Werkzaamheden

 • Controleren van etiketten op geldende wetgeving.
 • Opstellen van eind productspecificaties en etiketten.
 • Behandelen van wetgevingsvraagstukken.
 • Onderhouden en beheren van specificaties en recepturen.
 • Invullen van klantspecifieke specificatiesystemen zoals SIM, Trace One, GS1 en PS in Foodservice.
 • Invullen van vragenlijsten voor business-to- business klanten.

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Ervaringen van onze klanten

Roel-Botden.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Roel Botden

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Roel-Botden.jpg

Gerelateerde diensten

Een greep uit onze klanten

Inproba
Hoogvliet
Lassie
Aldi
Royal Smilde
Coca Cola
Remia
Stegeman
Beimer Meat
Wiesenhof

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu