header oranje fruit en groenten

Residuen van bestrijdingsmiddelen AGF

Als AGF-bedrijf moet je voldoen aan allerlei EU-wetgeving op het gebied van bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om te weten welke pesticiden je wel of niet mag gebruiken en in welke concentratie deze nog in het eindproduct aanwezig mag zijn. Je moet hiervoor de juiste residu analyses uitvoeren. Wij helpen je graag.

Alle geïmporteerde producten moeten aan EU-wetgeving voldoen. Daarom moet je als kwaliteitsmanager van een AGF-handelsbedrijf de residuen van bestrijdingsmiddelen in de gevareninventarisatie en risicoanalyse opnemen. Maar moet je ook beheersmaatregelen opstellen en de uitvoering van die maatregelen regelen, vastleggen en laten controleren. Ook hoort daar het nemen van monsters en het laten uitvoeren van residu analyses bij.

Uiteindelijk kun je dan op basis van de EU-wetgeving en de specifieke normen vanuit de retail beslissen of je het product wettelijk mag verkopen en aan welke landen.

Residuen van bestrijdingsmiddelen AGF in het kort

  • Product ophalen op locatie in Nederland en België
  • Residu analyse van ruim 750 pesticiden
  • Heldere rapportage, advies en scholing

Wij helpen je de risico’s van bestrijdingsmiddelen in AGF te analyseren

michel-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Product Manager Levensmiddelen Michel Witmer

Neem contact op

Betrouwbare hulp bij residu analyse voor AGF

Hulp nodig om de risico’s van bestrijdingsmiddelen in AGF te analyseren? Onze specialisten helpen je graag. Op locatie of op afstand, wij staan voor je klaar.

michel-juiste-formaat-website
Michel Witmer

Product Manager Levensmiddelen

Neem contact op

Wij bieden onze klanten een betrouwbare en onafhankelijke monstername van de producten aan. Monstername kan onder accreditatie uitgevoerd worden. Als er internationale richtlijnen zijn maken we daar gebruik van. Onze onafhankelijke monsternames zijn geldig voor gecertificeerde residumonitoringsystemen en zijn dus te gebruiken voor uw GLOBALGAP certificaat.

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Gerelateerde diensten

michel-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Product Manager Levensmiddelen Michel Witmer

michel-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief