header oranje fruit en groenten

PCR methode

Test jij jouw producten ook op micro-organismen zoals pathogenen? Dan zijn de procedures jou vast wel bekend. Met de traditionele methodes duurt het gemiddeld 3-5 dagen voordat je de uitslagen in kan zien. Daarentegen geeft de real time PCR methode je maar liefst 24 uur eerder inzicht in de resultaten. Dit is van groot belang voor de productie van versproducten. Lees hieronder wat deze methode inhoudt en wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

De PCR methode

PCR staat voor Polymerase Chain Reaction. Deze methode is uniek omdat er wordt gewerkt met het DNA van een specifiek micro-organisme. Zo laat deze methode, heel simpel gezegd, het DNA van een micro-organisme opvallen. Dit maakt het bestuderen van dat micro-organisme ook een stuk makkelijker.

Hoe werkt deze methode?

Om ervoor te zorgen dat het DNA opvalt, gebruiken onze onderzoekers een ‘kit’. In deze kit hangen ze figuurlijk een kaartje aan het DNA. Dit kaartje wordt een “label” genoemd. Het koppelen komt tot stand door de temperatuur te verhogen en te verlagen. Nu er een label aan vastzit zien we of er wel of geen DNA materiaal te vinden is. In +/- 90% van de gevallen is dat gelukkig niet zo. Als we wel DNA materiaal vinden, moeten we testen of dit afkomstig is van levend of dode organismen. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we hopen geen DNA aan te treffen, zodat je verder kan met de productie.

PCR methode in het kort

  • 24 uur eerder uitslag van het onderzoek
  • Snel duidelijkheid over je product
  • Start eerder met de verkoop van je producten
  • Verleng de houdbaarheid van je product met 24 uur

Wij geven je snel duidelijkheid over je product met de PCR methode

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi

Neem contact op

Betrouwbare hulp door de PCR methode

Jouw producten laten testen door de PCR methode om zo snel mogelijk resultaat te hebben? Of wil je meer weten over de PCR methode? Neem contact met ons op.

zaki-juiste-formaat-website.jpg
Zaki Al Salihi

Commercieel Manager

Neem contact op

Geaccrediteerd laboratorium

Alle microbiologische analyses moeten op een betrouwbare wijze uitgevoerd worden, dat heeft de NVWA in informatieblad 85 beschreven. Dat wil zeggen dat je als levensmiddelenbedrijf gebruik moet maken van geaccrediteerde laboratoria. Normec Foodlab is een ISO 17025 geaccrediteerd laboratorium. De accreditatie is verleend door de RvA (Raad van Accreditatie).

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Ervaringen van onze klanten

Gerelateerde diensten

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief