Vlees en pluimvee

Vlees en pluimvee zijn onderhevig aan grote risico’s. Naast het risico van besmetting is er het gevaar van milieuverontreinigende stoffen die via het voer van de dieren in het vlees of in het pluimvee terecht kunnen komen. Daarbij komt dat vlees en pluimvee bederfelijke producten zijn. De vele risico’s brengen een uitgebreide wet- en regelgeving met zich mee in de vleesverwerkende- en pluimvee industrie.

Ketenbeheersing op orde

Door de lange voedselketens kunnen er in verscheidene stadia dingen misgaan. Er zijn dan ook diverse voedselschandalen geweest, zoals de paardenvleesaffaire. We begeleiden je graag bij het implementeren van een juiste keten- en leveranciersbeheersing die essentieel is voor de voedselveiligheid van jouw product.

Specifieke kennis voor jou

Voor het garanderen van de voedselveiligheid is het van belang de risico’s vast te stellen die spelen binnen jouw bedrijf, wat we doen aan de hand van een risicoanalyse. De implementatie en handhaving van voedselveiligheidssystemen zoals HACCP, BRC, FSSC 22000 en IFS eisen specifieke kennis die onze ervaren kwaliteitsmanagers in huis hebben. Door de toepassing hiervan beheers je zoveel mogelijk besmetting van bijvoorbeeld ziekmakende E. coli bacteriën.

Ook dierenwelzijn is een onderwerp waar we ons mee bezig houden. Een groeiend aantal bedrijven in de vleesindustrie streeft naar één of meerdere sterren van de ‘Beter Leven’-standaard van de Dierenbescherming. De kwaliteitseisen die zijn gesteld aan het welzijn van dieren worden gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Door middel van begeleiding op maat zorgen we ervoor dat jouw voedselveiligheidssysteem voldoet aan de eisen die van toepassing zijn.

Uitgebreid netwerk

Door ons grote aantal contacten in de pluimvee- en vleesindustrie, bij belangrijke brancheorganisaties en de grootste internationale afnemers zijn wij bekend met de geldende nationale en Europese wetgeving. Hierdoor kom je tijdens audits door controlerende en certificerende instanties nooit voor verrassingen te staan.

Trainingen volgen

Wij bieden speciale trainingen voor pluimvee- en vleesbedrijven. Een voorbeeld hiervan is onze speciale training voor dierwelzijn voor slachterijen. Deze Animal Welfare-training kan tevens een bijdrage leveren aan je beleid op het gebied van duurzaamheid. Deze training is Cedeo-erkend en wordt gegeven door onze speciaal hiervoor in het buitenland opgeleide Animal Welfare Officer.

vlees op houten plank

Keurmerken

logo-skal (1)
demeter logo
log-label-rouge
logo-beter-leven
logo-milieukeur
logo-rondeel
logo-ikb
logo-halal
logo-keten-duurzaam
logo-keten-duurzaam-varkensvlees
logo-varkenvanmorgen

Ervaringen van onze klanten

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Hulp nodig met jouw product in de vlees en pluimvee sector?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief