Visindustrie

Branche visindustrie

Duurzaamheid staat in de schijnwerpers, en ook visverwerkende bedrijven kunnen niet meer om de trend (en eisen) heen. Steeds meer bedrijven in de visserij zien de noodzaak van duurzaam vissen in en communiceren dit naar de klant door gevangen of gekweekte vis te produceren aan de hand van de eisen voor het MSC- of ASC-keurmerk. Daarnaast moet je als bedrijf in de visindustrie voldoen aan steeds strenger wordende wet- en regelgeving op het gebied van voedselveiligheid. Met onze kennis kunnen wij jou verder helpen.

Traceerbaarheid

De wetgeving op het gebied van voedselveilig produceren en importeren is continu in beweging. Zo moeten visserijproducten die in de EU op de markt worden gebracht een etiket met informatie bevatten om de traceerbaarheid te garanderen. Hierop staan gegevens over de handelsbenaming, productiemethode en herkomst van de vis. Omdat traceerbaarheid onderdeel is van een goedwerkend kwaliteitssysteem, geven we je hier graag advies over. Zo controleer je de risico’s die in verschillende fases van de keten optreden.

Thuis in de markt

Wij zijn sterk vertegenwoordigd in de visserijbranche en met name in visverwerkende bedrijven en inpakstations. Of het nu gaat om kwaliteitssystemen zoals BRC, IFS, FSSC 22000, HACCP en SQF of productkeurmerken als MSC of ASC, wij zijn er volledig mee bekend.

Door de vele contacten in de visbranche en met certificerende instanties en de NVWA, zijn wij in staat het doolhof van wet- en regelgeving te vertalen naar een voor u praktisch werkend kwaliteitssysteem. Door onze gerichte manier van werken, helpen we jouw vis te voldoen aan alle eisen en adviseren we je  hoe u ziekteverwerkers, zoals de pathogene bacterie Listeria monocytogenes, zo goed mogelijk kunt beheersen.

Trainingen volgen

Omdat het belangrijk is dat alle betrokken medewerkers bewust zijn van de invloed die ze hebben op kwaliteit en voedselveiligheid, bieden wij specifiek op jouw branche gerichte kwaliteits- en duurzaamheidstrainingen aan die Cedeo-erkend zijn. Tijdens deze training krijgen medewerkers meer inzicht in de betekenis van duurzaamheid en voedselveiligheid. Nieuw is onze E-learning Hygiënecode voor de Visdetailhandel.

QA Software

Keurmerken

logo-asc
logo-msc

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Ervaringen van onze klanten

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief