header oranje fruit en groenten

Specerijen, kruiden, koffie, thee en cacao

Specerijen en kruiden zijn veelal afkomstig uit landen waar de beheersing van het voortbrengingsproces beperkt is. In dit geval is het niet eenvoudig om specificaties of analyseresultaten van de producten uit het land van oorsprong te verkrijgen om de voedselveiligheid te waarborgen. Wij kunnen jou hiermee helpen.

Risicoanalyse en beheersmaatregelen maken

De NVWA ziet toe op de import van producten uit derde landen. Zodra je eigenaar wordt van het product, dien je een risicoanalyse te hebben waarin alle aanwezige gevaren en risico’s zijn bepaald. Hierin moeten ook beheersmaatregelen zijn genomen. Een voorbeeld is de veelvuldige aanwezigheid van pathogene micro-organismen zoals Salmonella. Een ander voorbeeld is de aanwezigheid van aflatoxine, dioxine en mycotoxine.

Daarnaast kunnen er nog risico’s kleven aan het gebruik van bepaalde chemische kleur- en smaakstoffen, zoals Azo-kleurstoffen, bestrijdingsmiddelen en zware metalen, waarvan een teveel schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Onze ervaren kwaliteitsmanagers kunnen je helpen een volledig beeld te krijgen van factoren waar je rekening mee moet houden zodat er niets op jouw procesbeheersing valt aan te merken.

Onderzoek naar producten doen

Wij zorgen ervoor dat de gevaren volledig in kaart zijn gebracht en dat er haalbare beheersmaatregelen worden genomen. Daarnaast onderzoeken we producten ook microbiologisch en chemisch op basis van een compleet monsternameschema. We helpen je bij het ontwikkelen van een procesbeheersing die volledig is afgestemd op de eisen van je afnemers.

De smaak van specerijen, kruiden koffie, thee en cacao zijn erg belangrijk, daar draait het product immers om. Ben je op zoek naar een marktgetrouw onderzoek? Normec Foodcare kan consumentenonderzoeken voor je uitvoeren. Met onze onderzoeken krijg je een duidelijk beeld hoe de doelgroep het product ervaart.

Espresso Coffee Cup

Keurmerken

fairtrade logo
logo-skal (1)
logo-utz
logo-rainforest

Ervaringen van onze klanten

lara-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Operationeel manager Lara van den Boorn

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

lara-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief