header oranje fruit en groenten

Dranken branche

Bij producenten van dranken wordt vaak met een hoge productiesnelheid gewerkt, waardoor een goede procesbeheersing en traceerbaarheid onmisbaar zijn. De procesbeheersingssystemen BRC, IFS, FSSC 22000 en HACCP zijn de meest voorkomende standaarden in de beheersing van voedselveiligheid. Onze specialisten weten wat deze kwaliteitsschema’s vereisen en hoe deze eisen op een praktisch manier geïmplementeerd kunnen worden in de productie van dranken. Hier helpen wij jou graag bij.

Krijg advies over wet- en regelgeving

Factoren voor het goed verlopen van een proces zijn onder andere een goed traceerbaarheidssysteem, leveranciersbeheersing en het voldoen aan de wet- en regelgeving. Zo is het van belang dat je op de hoogte ben van de risico’s van bijvoorbeeld het gebruik van synthetische Azo-kleurstoffen, die gebruikt kunnen worden in sommige felgekleurde drankjes.

Ook worden er ten aanzien van de kwaliteit en voedselveiligheid hoge eisen aan de verpakkingstechniek en materialen gesteld. We geven jou graag advies omtrent de wet- en regelgeving zodat je jouw procesbeheersing volledig onder controle heeft.

Etikettering en procesbeheersing op orde

Omdat voeding en gezondheid met elkaar verweven zijn, is voedselveiligheid en de communicatie hiervan richting de consument essentieel. Om er zeker van zijn dat jouw bedrijf hierin geen fouten maakt is kennis van etikettering en procesbeheersing noodzakelijk. Wij staan garant voor de juiste uitvoering hiervan bij onze opdrachtgevers en denken altijd mee in de praktische oplossing.

Met een huismerkonderzoek kan je ervoor zorgen dat de kwaliteit van jouw huismerk altijd goed blijft. Door continu te blijven testen bij de doelgroep houd je in het vizier of de juiste kwaliteit gewaarborgd wordt. Daarnaast kan je met de verschillende onderzoeken die Normec Foodcare aanbiedt een goed inzicht krijgen over de consument. Met overzichtelijke uitkomsten van onderzoeken heb je een direct overzicht.

productielijn sap

Keurmerken

BOB logo
bga-logo

Ervaringen van onze klanten

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief