header oranje fruit en groenten

Convenience

Convenience producten vormen een belangrijke branche in de levensmiddelenindustrie. Vanwege het toenemende gebrek aan tijd bij de consument blijft het aanbod in kant-en-klaarmaaltijden toenemen. Omdat een groot gedeelte van deze vooraf bereide maaltijden slechts gedeeltelijk door de consument verhit wordt, is een voedselveilig bereidingsproces essentieel. Daarom werken we nauw samen met ons laboratorium die analyses uitvoert onder accreditatie volgens NEN-EN-ISO/IEC 17025 waar microbiologisch onderzoek en challengetesten plaatsvinden. Daarnaast hebben we een test-afdeling waar al jouw producten getest kunnen worden door de consument.

Thuis in de markt

Wij verzorgen de kwaliteit en voedselveiligheid voor een belangrijk aantal nationaal en internationaal georiënteerde producenten van convenience producten, waaronder leveranciers van fast-food ketens, horecabedrijven, zorginstellingen, luchtvaart- en evenementencatering, sportverenigingen en eindconsumenten. Producenten van convenience producten hanteren veelal een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem zoals BRC, IFS of FSSC 22000. Het is voor ons van het grootste belang dat jouw procesbeheersing probleemloos verloopt, waardoor je de gevaren van ziekteverwekkers zoveel mogelijk beperkt.

Voldoe aan de eisen

Verordening (EU) nr. 2073/2005 geeft aan dat je als levensmiddelenproducent jezelf  moet houden aan microbiologische voedselveiligheidscriteria met betrekking tot de aanwezigheid van pathogene micro-organismen. Zo moet je letten op de aanwezigheid van ‘koude bacterie’ Listeria monocytogenes, die de consument ziek kunnen maken als het product niet genoeg verwarmd wordt in de magnetron. Producenten dienen een controleprogramma op te zetten om aan de criteria voor microbiologische proceshygiëne te voldoen. Ook moeten er moeten specifieke studies uitgevoerd worden omtrent de uitgroei van pathogene micro-organismen, met name Listeria monocytogenes.

Wij helpen je graag bij de implementatie van alle genoemde eisen, zodat er in jouw bedrijf niets gebeurt wat strijdig is met het beleid van de NVWA. Daarnaast geven we advies op maat aangaande etikettering. Wij zien er op toe dat uw etiketten daadwerkelijk stroken met de analyses, zodat elke specificatie op je etiket (bijvoorbeeld het genoemde vleescomponent) juist is en er geen aanmerking op gemaakt kan worden door de NVWA.

Een kwaliteitsonderzoek, supermarkt onderzoek of huismerkonderzoek kan je helpen om te bepalen hoe jouw product in de markt staat. Het is belangrijk dat huismerken altijd op hetzelfde niveau zijn en dezelfde kwaliteit hebben. Met de onderzoeken van Normec Foodcare kan je die kwaliteit in de gaten houden en zo waarborgen voor jouw klanten.

High Speed Factory Manufacture - Vegetarian Meal

Keurmerken

logo-skal
logo-ncv
fairtrade logo
logo-halal
kosher

Ervaringen van onze klanten

Wat kan Normec voor jou betekenen?

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief