Referentie

WSP Food tilt de kwaliteitsborging naar een hoger niveau

controle uitvoeren op ipad

WSP Food tilt de kwaliteitsborging naar een hoger niveau

WSP Food in Beuningen versnijdt en verpakt hoogwaardige vleeswaren sinds 2009. Om de kwaliteitsborging naar een nog hoger niveau te tillen en meer inzicht te verkrijgen in KPI’s, heeft het bedrijf gekozen voor digitalisering van kwaliteitszaken met de software van Normec Foodcare Online.

Sneller inzicht in verbeteracties

WSP Food heeft ervoor gekozen om met de modules Inspecties en E-learning van start te gaan. Voor beide modules werd een implementatiedag ingepland. Tijdens de eerste implementatiedag is de applicatie voor WSP Food ingericht en werd de focus gelegd op de module Inspecties. Hierbij is bijvoorbeeld ingesteld welke medewerkers toegang hebben tot de software en wie welke informatie mag zien en bewerken binnen de module. Zo beschikt iedere gebruiker direct over de juiste rechten binnen de software en ziet iedere medewerker bijvoorbeeld een eigen actielijst en inspectieplanning.

Ook is de template voor de inspectierapportage samengesteld en opgemaakt. De QA manager en kwaliteitsmedewerker kregen een training over het aanmaken van inspectielijsten, inplannen van inspecties, het gebruik van de inspectie app, het aanmaken van acties en het bekijken van trendanalyses. Na deze eerste implementatiedag waren zij klaar om inspecties uit te voeren via de iPad. Na afloop van de inspecties zijn de rapportages inclusief foto’s direct klaar en zijn trendgrafieken bijgewerkt. Zo bespaart het bedrijf direct tijd en wordt meer en sneller inzicht verkregen in verbeteracties.

Flexibel trainen

De tweede implementatiedag stond in het teken van de inrichting van de module E-learning en de training over deze module. Templates werden gerealiseerd in de gewenste bedrijfslay-out en na afloop van deze dag waren de medewerkers volledig getraind om zelf E-learning trainingen aan te maken, medewerkers uit te nodigen en het volledige cursistenbeheer uit te voeren en monitoren. Zij gaan nu medewerkers op flexibele en laagdrempelige wijze trainen conform geldende instructies en procedures. Via de competentiematrix is op ieder moment inzichtelijk wat de status is per cursist en waar nodig kan direct worden bijgestuurd.

Ambachtelijke en pure producten

WSP Food is ontstaan uit passie en de ambitie om ambachtelijke en pure producten terug te brengen naar de consument. Door de inzet van onze innovatieve snij- en verpakkingstechnieken worden vleesproducten snel, efficiënt en hygiënisch versneden, verpakt en gepresenteerd. Een kwalitatieve beleving voor elk moment, dat is waar de medewerkers elke dag met passie aan werken. Gedreven door vakmanschap, innovatieve technieken en de juiste hygiëne.

Ook efficiënt inspecteren en flexibel trainen? Lees meer over de module Inspecties of E-learning software.

Gerelateerde diensten