De perfecte smaakbeleving van peren

22-03-2022 | Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 506 keer bekeken

Inmiddels kent de “perenwereld” heel veel soorten rassen. Hoe zorg je ervoor dat de consument de unieke en perfecte perenbeleving heeft bij aankoop?

Je zou kunnen zeggen: “Vergelijk geen appels met peren”, en vanuit het oogpunt van de consument is dat juist. Toen eind 16e eeuw de handpeer in beeld kwam vanuit Frankrijk en Italië, kregen veel soorten de naam “Beurré” mee, wat uit het Frans vertaald “boter” betekent. Een begrijpelijke benaming. Een rijpe peer is zacht, sappig en zoet, een heerlijke smaakbeleving. Zowel de appel als de peer kunnen in vergelijkbare gerechten worden gekookt, maar als rauw fruit is de eetervaring heel anders.

Veel verschillende rassen

We kennen inmiddels heel veel rassen in de “perenwereld”, zo’n 5000 verschillende welke worden verdeeld in zomer, herfst en bewaarrassen. Juist de laatste zorgen ervoor dat we bijna een jaarrond over dit product kunnen beschikken. De smaak, kleur, stevigheid en rijpheid maakt de peer een gewild artikel waarbij één ras er met kop en schouder bovenuit steekt: de Conference. Een kroonjuweel onder de peren!

De perfecte smaakbeleving

Appels zijn een makkelijke vrucht. Ze kunnen op het verkooppunt worden gegeten zonder al te veel sap te geven en zijn een praktische en gezonde keuze voor kinderen. Peren zijn echter heel anders. Peren rijpen sneller door dan appels en dat is voor de consument iets om rekening mee te houden. Ze rijpen na de oogst, zodat hun optimale smaak wordt bereikt als ze echt eetklaar en zacht en sappig zijn. Ze moeten tot in perfectie worden gerijpt. Dit zorgt ervoor dat de consument een unieke en perfecte perenbeleving heeft bij aankoop.

Jouw partner in de wereld van AGF

Kwaliteit en beschikbaarheid van groente en fruit fluctueren doorlopend. Naast dagelijkse werkzaamheden zoals het keuren van AGF zijn er nieuwe uitdagingen. Denk aan het reduceren van verpakkingsmaterialen, de toenemende focus op smaak, de AGF-kennis van nieuw personeel, het verbeteren van specificaties, het optimaliseren van seizoensovergangen en de introductie van nieuwe teelttechnieken.

In deze complexe groente- en fruitwereld is Normec Foodcare jouw partner. Wij geven je grip op de kwaliteit van AGF. Dit doen wij door:

  • Monitoren van kwaliteit in de supermarkt
  • Productvergelijkingen
  • Houdbaarheidstesten
  • Residu-analyses
  • Smaakonderzoek
  • Winkelinspecties
  • Productspecificaties
  • Detachering keurmeesters & kwaliteitsmanagers
  • Opleidingen kwaliteit AGF

Ons team van AGF-experts en keurmeesters is er voor jou. Met vele jaren aan kennis en ervaring weten wij als geen ander hoe je als teler, importeur of supermarktketen het verschil kunt maken in AGF.

Hulp nodig?

Wij helpen je graag met complexe kwaliteitsvraagstukken. Samen met jou maken we het verschil in het dagelijks leven van de consument. Bekijk wat wij voor je kunnen betekenen of neem contact met ons op. Onze AGF-experts helpen je graag.

logo-nf-vierkant
Auteur: Normec Foodcare Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak
karin2

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

uitfasering

Verplichte vermeldingen etiket

Een etiket van een levensmiddel bevat allerlei informatie. Sommige informatie is vrijwillig toegevoegd, zoals bijvoorbeeld claims. Sommige informatie is wettelijk verplicht om te vermelden. Wat er pre...
25 Februari 2020
Challenge test

Is het nodig om een challenge test uit te voeren?

Een challenge test wordt veel ingezet door bedrijven voor de beheersing van Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen. Het product wordt opzettelijk besmet, waarna er wordt gekeken tot ho...
28 Maart 2022
wetboek-hamer

FSSC 22000 versie 4.1: uitleg documenten over voedselfraude en food defense

FSSC heeft twee guidance documenten uitgebracht met betrekking tot food fraud en food defense. Download de documenten op de website van FSSC 22000. Het food fraud guidance document gaat over de achter...
23 Mei 2018

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

karin2

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

karin2

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief