header oranje fruit en groenten

Ontdek de kracht van QC-software in de AGF-sector

| Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 223 keer bekeken

Strengere wet- en regelgeving, de roep om meer transparantie in de voedselketen én een veeleisender consument. Steeds meer actuele ontwikkelingen dwingen de AGF-sector ertoe om de kwaliteit van hun producten nauwkeurig te monitoren. Hoe krijg je meer grip op de afzetmarkt?

In de onvoorspelbare AGF-markt, waar de productie van aardappelen, groente en fruit sterk afhankelijk is van verschillende factoren, vormt kwaliteitsrapportage een belangrijk houvast voor producenten. Slimme kwaliteitssoftware zoals QC One biedt hun nu de mogelijkheid om meer grip te krijgen op de afzetmarkt. Dankzij kwalitatieve data en uniforme registratie beschikken ze over een betrouwbare kwaliteitsstandaard die voldoet aan de eisen van zowel producenten als retailers. Het verwerken van productspecificaties van retailers in de software en het vertalen ervan naar inspectiesjablonen voorkomt claims, recalls en vermindert voedselverspilling. Zo wordt het vertrouwen van klanten vergroot en worden teleurstellingen voorkomen.

Slimme software is essentieel

Voor AGF-producenten die streven naar efficiëntie, transparantie en topkwaliteit is slimme software essentieel. Met objectieve metingen op basis van kleur, textuur, geur, smaak en voedingsvorm zorgt QC One voor betrouwbare beoordelingen van producten. Het bespaart kostbare tijd bij tests en beoordelingen, vooral in grootschalige voedselproductie.

Als alles-in-één oplossing biedt QC One ondersteuning voor specifieke processen, wat resulteert in een geoptimaliseerde workflow. Dankzij de dirigerende app met in-app training verloopt de implementatie soepel voor alle gebruikers, wat efficiëntie en effectiviteit bevordert in bedrijfsprocessen. Bovendien automatiseert QC One de distributie van cruciale informatie naar alle stakeholders binnen de AGF-sector, waardoor vertragingen en miscommunicatie worden voorkomen en een naadloze ketenregie wordt bereikt.

Van reactief naar proactief

Een belangrijke verschuiving vindt plaats van een reactieve naar een proactieve aanpak in de AGF-sector. Datagestuurde systemen maken het mogelijk om potentiële gevaren te detecteren en proactieve maatregelen te nemen om de veiligheid van producten te waarborgen. Dit komt niet alleen de voedselkwaliteit en -veiligheid ten goede, maar ook het consumentenvertrouwen. Dankzij QC One kunnen voedselproducenten snel ingrijpen bij mogelijke risico’s en zo de vruchten plukken van een verbeterd imago en groeiende klantloyaliteit.

Hogere klanttevredenheid

De voordelen van QC One reiken verder dan alleen de producenten. Het softwareplatform komt ook retailers ten goede. Met toegang tot uitgebreide rapporten over de kwaliteit van producten kunnen zij weloverwogen beslissingen nemen over welke producten ze in hun assortiment opnemen. Dit leidt tot een premiumaanbod, hogere klanttevredenheid en loyaliteit.

Wil je ook meer grip krijgen op jouw afzetmarkt en profiteren van de voordelen van QC One voor jouw organisatie? Vraag nu een gratis demo aan en ontdek hoe de slimme QC One software jou kan helpen bij het optimaliseren van kwaliteit en het versterken van consumentenvertrouwen.

Vraag een gratis demo aan
logo-nf-vierkant
Auteur: Normec Foodcare Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak
Stefan029-ZW

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze BU Directeur QC One Stefan Droogendijk.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

digitaal kwaliteitssysteem

Waarom kiezen voor kwaliteitsmanagementsysteem software?

Als kwaliteitsafdeling heb je te maken met diverse eisen uit wet- en regelgeving, certificeringsstandaarden en klantenstandaarden waar je bedrijf aan moet voldoen. Met voortdurende veranderingen en ui...
25 Juni 2019
branche-agf-sappen-zuidvruchten-noten

Kruisbesmettingen met allergenen: zo voldoe je aan de wetgeving

Het is wettelijk verplicht om kruisbesmettingen met allergenen in voedingsmiddelen te voorkomen. Meten is weten, maar meet jij wel het juiste? En is een analyse op allergenen voldoende om aan de wetge...
16 Mei 2023
Food safety culture

Whitepaper Food Safety Culture

Wat is het, waarom is een sterke voedselveiligheidscultuur belangrijk en wat er bij komt kijken? In dit whitepaper komt dit allemaal aan bod.
02 Maart 2021

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Stefan029-ZW

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze BU Directeur QC One Stefan Droogendijk

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stefan029-ZW

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief