Kennis

Overzicht behouden tijdens het ontwikkelingsproces

Overzicht behouden tijdens het ontwikkelingsproces

In een eerder artikel legden we uit wat de Scrum werkwijze inhoudt en hoe deze werkwijze aansluit bij de flexibiliteit en klantgerichtheid die bij ons hoog in het vaandel staan. In dit artikel gaan we verder in op de visuele weergave van de Sprint Backlog.

Agile board

De grootte van een ontwikkelingsproject mag niet onderschat worden. De Product Backlog kan honderden tot zelfs enkele duizenden user stories (taken) omvatten. Om het overzicht van al deze taken te behouden, gebruiken we voor elke Sprint Backlog een visueel hulpmiddel: het Agile Board.Het Agile Board zelf bestaat uit kolommen die de status aangeven van user stories en rijen die de user stories opdelen in categorieën. De gebruikte statussen en categorieën worden zo gekozen dat ze optimaal voor het Scrum-team en het project functioneren.

Kaartje per user story

De user stories worden beschreven op kaartjes. Elk kaartje bevat de belangrijkste informatie die nodig is om alle user stories te kunnen managen. Zo staat op ieder kaartje een unieke code voor de user story. Dit is een korte beschrijving van de opdracht, de verantwoordelijke, de tijdinschatting en de voortgang. Verdere details van de user story zijn in te zien door het kaartje te openen. Update 1.29 bestond bijvoorbeeld uit 25 kaartjes.

Status per user story

In de basis beginnen alle user stories van de Sprint Backlog onder kolom ‘Open’. Tijdens de Sprint Planning worden de user stories verdeeld en wordt de verantwoordelijke ingevuld per kaartje. Als een lid van het Scrum-team een van zijn taken gaat uitvoeren, verplaatst deze het kaartje naar de kolom ‘In progress’. Zodra de taak is uitgevoerd, verplaatst het kaartje naar ‘To verify’ en wordt de verantwoordelijke aangepast naar de Scrum-master. De Scrum-master beoordeelt het uitgevoerde werk. Als de user story is goedgekeurd, wordt het kaartje naar ‘Done’ verplaatst. Als de user story niet is goedgekeurd, verplaatst het kaartje naar ‘In progress’ en wordt de verantwoordelijke weer het Scrum-teamlid.

Afronding Sprint

Als het einde van de Sprint nadert, staan steeds meer kaartjes onder het kopje ‘Done’. Tijdens de Sprint Review wordt de Sprint overgedragen aan de Product Owner, deze wordt dan ook per kaartje als verantwoordelijke ingevuld. De Product Owner gaat het opgeleverde product testen en zo nodig aan de hand van de bevindingen nieuwe user stories schrijven.

Meer informatie?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Wij staan voor je klaar, neem contact op.

Auteur: Roy de Putter
Productmanager Normec Foodcare Online

De laatste berichten

Challenge test: wat, hoe en waarom?

Challenge test: wat, hoe en waarom?

Claim-test: bewijs dat jouw product de beste is

Claim-test: bewijs dat jouw product de beste is

Challenge testen Listeria monocytogenes: al meer dan 10 jaar een begrip

Challenge testen Listeria monocytogenes: al meer dan 10 jaar een begrip