Referentie

Maza kiest voor trainingen van Normec Foodcare

Maza kiest voor trainingen van Normec Foodcare

Alle uitzendkrachten die voor Maza B.V. aan de slag gaan, starten met een e-learning. “Zo zijn ze goed voorbereid en weten wij vooraf wat zij in hun mars hebben”, vertelt QA-manager Martin de Winter. Het bedrijf wil dit uitbreiden met een blended learningpakket voor de vaste medewerkers. QA-manager Martin de Winter legt uit dat hij vorig jaar op zoek was naar een trainingspakket voor de uitzendkrachten. “Voor uitzendkrachten is het belangrijk dat zij weten hoe wij werken”, vertelt hij. “Bovendien krijgen zij met een training het gevoel dat ze er een beetje bij horen.”

Sjoerd Remmers, teamleider bij Training & Education, zegt dat de combinatie tussen e-learning en een training op locatie krachtig is. “Wij noemen dat blended learning en we hebben inmiddels al meer dan 800 medewerkers succesvol op deze manier getraind. In de e-learning komt vaak naar voren welke aspecten medewerkers moeilijk vinden. Daar kunnen we in de fysieke training extra aandacht aan besteden. En we kunnen in de fysieke training actuele thema’s belichten, bijvoorbeeld omdat die naar voren zijn gekomen in de audit. Tot slot krijgen de cursisten een verbeteropdracht mee, zodat ze leren de kennis toe te passen in de praktijk. Daarmee is de cirkel rond.”

Op maat

Martin koos voor een e-learning op maat. “Het op maat maken van de e-learning kostte ons niet veel tijd”, vertelt hij. “De trainer van Normec Foodcare is hier een dag geweest om de benodigde gegevens te verzamelen. We hebben toen doorgesproken welke aspecten ik wel of juist niet belangrijk vind voor uitzendkrachten. Aan de hand daarvan hebben we slides weggehaald of juist toegevoegd. En de trainer heeft foto’s gemaakt op onze locatie, zodat medewerkers in de e-learning gemakkelijk de link leggen met de praktijk. Tot slot heb ik de training zelf gedaan om te checken of er geen fouten in zaten.”

De QA-manager vindt het prettig dat de training helemaal op maat gemaakt is. “Het is voor ons bijvoorbeeld belangrijk dat medewerkers goed Nederlands kunnen lezen, zodat ze zien of de producten de juiste etiketten hebben. Daarom hebben we een aantal foto’s van etiketten aan de training toegevoegd. En we hebben de training aangevuld met een paar strikvragen om te kijken hoe aandachtig de medewerkers de training volgen.”

Blended learning

Martin werkt nu een paar maanden met deze training en hij is tevreden. “Het is prettig dat ik nu vooraf weet wat uitzendkrachten in hun mars hebben. Zo kan ik hen op de juiste plek inzetten, bijvoorbeeld in de productie, aan de inpaklijn of bij het etiketteren. Hij wil met vergelijkbare trainingen starten voor de vaste medewerkers. “Daarbij gaan we de e-learning combineren met een training op locatie. Ook dat worden trainingen op maat. Elke afdeling kent haar eigen CCP’s en aandachtspunten. Het is de bedoeling dat die per afdeling terugkomen in de training, zodat de medewerkers leren wat specifiek voor hen belangrijk is.”

Gerelateerde diensten