Referentie

Kort, flexibel en daadkrachtig proces bij De Wijndragers

Kort, flexibel en daadkrachtig proces bij De Wijndragers

Door de jaren heen heeft De Wijndragers zich ontwikkeld tot moderne mosterd-, dressing- en sauzen producent waar het oude ambacht nog hoog in het vaandel staat. Medio 2008 is het bedrijf met Normec Foodcare in contact gekomen. “Normec Foodcare is voor ons een vraagbaak op het moment dat wij het niet zeker weten.”

“Het proces is kort, flexibel, snel en daadkrachtig.”

Als producent van mosterd, sauzen, mayonaises en marinades is De Wijndragers actief in 26 landen. Hun grootste afzetmarkt is in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Medio 2008 is het bedrijf met Normec Foodcare in contact gekomen.

BRC certificering

“Wij waren voornemens om ons bedrijf BRC te laten certificeren. Een inmiddels oud-medewerker van Normec Foodcare was een bekende van onze voormalige eigenaar. Zodoende zijn we bij Normec Foodcare terecht gekomen”, vertelt Milos ter Huurne, Production manager bij De Wijndragers. “We zochten aansluiting van de theorie met de praktijk, kennis van de wetgeving en zochten begeleiding voor het BRC traject.” Quality Assurance heeft De Wijndragers destijds begeleid in dit traject en biedt ieder jaar nog ondersteuning. Inmiddels ondersteunt de adviseur van Quality Assurance de werknemers van De Wijndragers op het totale kwaliteitssysteem en op het gebied van wet- en regelgeving.

Korte lijnen

Normec Foodcare is landelijk gevestigd met onder andere een vestiging in Zwolle. De Wijndragers is gevestigd op hetzelfde terrein als de vestiging van Normec Foodcare in Zwolle. “Het proces is kort, flexibel, snel en daadkrachtig. Doordat Normec Foodcare een kantoor heeft in hetzelfde kantorencomplex, zijn de lijnen kort.”

Ter Huurne geeft aan de samenwerking als prettig te ervaren. “Normec Foodcare is voor ons een vraagbaak op het moment dat wij het niet zeker weten. We kunnen met alle vragen en opmerkingen bij de projectmanager van Quality Assurance terecht.” Naast diensten van Quality Assurance neemt De Wijndragers ook nog andere diensten af van de Normec Foodcare. Ter Huurne vertelt: “Wij nemen diverse diensten af, zoals de QA software en microbiologische analyses. Dit bevalt erg goed! In de toekomst willen we wellicht nog ondersteuning bij het controleren van nieuwe en bestaande labels. Dit doen we nu nog in-house.”

Gerelateerde diensten