Referentie

Jumbo: ‘Sensory begrijpt onze business’

vrouw proeft iets

Jumbo: ‘Sensory begrijpt onze business’

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”

“Normec Foodcare is een prettig bedrijf om mee samen te werken”, zegt Helen van Maarschalkerweerd, kwaliteitsmanager Consumentenonderzoeken van Jumbo. “Het is fijn dat ze snel schakelen. Ze zorgen ervoor dat we binnen twee weken een rapportage hebben, ook als er een keer iets tegen zit. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat een leverancier zijn producten te laat aanlevert. Sensory vindt daar vaak een oplossing voor zodat we geen vertraging oplopen in het proces.”

Juiste vraagstelling

Jumbo is bovendien tevreden over de kwaliteit van het werk dat Sensory levert. “Ze komen met vragenlijsten die goed aansluiten bij de producten die we testen”, vertelt Helen. “We krijgen deze lijsten vooraf te zien zodat we kunnen checken of we nog iets missen en of de vragen relevant zijn. Voor ons is het belangrijk dat zij exact de juiste vragen stellen, omdat ze de consumenten anders op het verkeerde been zetten. Je moet bijvoorbeeld alleen naar romigheid vragen als een product ook aspecten heeft die als romig beoordeeld kunnen worden. De juiste vraagstelling zorgt voor een betrouwbaar resultaat.” Helen is bovendien goed te spreken over de wijze waarop Sensory de resultaten rapporteert. “We krijgen altijd twee rapporten, namelijk een samenvatting en een uitgebreid rapport. Zo hebben we snel een goed overzicht van de resultaten. En voor meer diepgang kunnen we het uitgebreide rapport raadplegen.”

Uploaden in ons systeem

De manager kwaliteit bij Jumbo vindt bovendien dat Sensory goed met hen meedenkt. “Alles is bespreekbaar en ze komen altijd met goede oplossingen. We hebben hen bijvoorbeeld gevraagd om de rapporten te uploaden in ons systeem. Dat was geen probleem. Voor ons scheelt dat veel werk en we hebben nu altijd inzicht in de actuele status van onze testen.” Ook op andere vlakken denkt Sensory met Jumbo mee. “De meeste testen die we door Sensory laten uitvoeren zijn standaard, maar het komt wel eens voor dat we iets bijzonders willen. Soms is het bijvoorbeeld wenselijk dat consumenten de producten thuis testen. Of we willen een test laten uitvoeren waarvan we dezelfde dag het resultaat nodig hebben. Dat soort verzoeken zijn vrijwel nooit een probleem. En we mogen altijd bij de testen aanwezig zijn, als we dat graag willen. Zo zien we hoe de resultaten tot stand komen en begrijpen we beter waarom consumenten bepaalde keuzes maken.”

Vaste contactpersonen

Helen vindt het bovendien fijn dat ze met vaste contactpersonen samenwerkt. “Zij begrijpen exact wat we willen en wat we bedoelen. En toch vullen ze nooit iets ongevraagd voor ons in. Bij twijfel checken ze altijd of ze ons verzoek goed hebben begrepen. Zo krijgen we altijd het resultaat dat we voor ogen hadden. Daardoor is het een partij waar we op kunnen vertrouwen.”

Gerelateerde diensten