Doorzaam scholingsvoucher: uitzendkrachten gratis bijscholen

| Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 292 keer bekeken

Getrainde uitzendkrachten zijn makkelijker inzetbaar. Dit geldt voor diverse sectoren, zoals de levensmiddelenindustrie en horeca. Als uitzendbureau kun je gebruik maken van de Doorzaam scholingsvoucher voor uitzendkrachten. Hiermee maak je uitzendkrachten enthousiast om verder te leren en zijn zij flexibeler inzetbaar binnen bedrijven. Wat houdt de regeling in en welke opleidingen worden vereist binnen de levensmiddelenindustrie en horeca?

Wat is de Doorzaam regeling?

De Doorzaam regeling staat voor een leven lang leren. Om uitzendkrachten een aanzet te geven tot een leven lang ontwikkelen en ze enthousiast te maken om verder te leren geeft DOORZAAM scholingsvouchers uit. Wij zien in de praktijk dat getrainde uitzendkrachten makkelijker inzetbaar zijn binnen de levensmiddelenindustrie en horeca. Voor uitzendbureaus is het dan ook verstandig om uitzendkrachten te begeleiden bij het volgen van de scholing via een voucher. De regeling is een eenvoudige manier om meerwaarde te creëren voor bedrijven. Op de website van Doorzaam lees je alles over de mogelijkheden, voorwaarden en hoe je de van de regeling gebruik kunt maken.

Welke opleiding wordt vereist door levensmiddelenbedrijven?

Bedrijven die voedingsmiddelen produceren zijn in de meeste gevallen gecertificeerd voor een voedselveiligheidsnorm, zoals BRCGS, IFS en FSSC 22000. De opleidingseisen in deze normen worden voortdurend aangescherpt. In de normen wordt expliciet vereist dat medewerkers, waaronder uitzendkrachten, vóór aanvang van de werkzaamheden getraind zijn. Bovendien moet de training in een passende taal worden verzorgd. De aantoonbaarheid van het behaalde opleidingsresultaat is noodzakelijk voor levensmiddelenbedrijven. Tijdens een audit voor de BRCGS, IFS of FSSC 22000 norm wordt namelijk gecontroleerd of medewerkers over de juiste certificaten beschikken.

Hoe voldoe je aan de opleidingseisen voor levensmiddelenbedrijven?

E-learning is een zeer geschikte manier om aan de opleidingseisen te voldoen. Speciaal voor de levensmiddelensector en horeca bieden we een totaalpakket aan E-learning trainingen aan. De E-learning kan op ieder gewenst moment en op iedere locatie worden gevolgd. Bovendien zijn de trainingen in iedere gewenste taal beschikbaar en voldoen ze aan de BRCGS, IFS en FSSC 22000 eisen. Zo voldoe je aan alle opleidingseisen.

De E-learning Basis voedselveiligheid is uitermate geschikt voor uitzendkrachten en productiemedewerkers in de levensmiddelenindustrie. Cursisten leren alle belangrijke aspecten over voedselveilig werken, mogelijke besmettingen, food defense en beheersing van CCP’s (Critical Control Points). De E-learning wordt afgerond met een toets en na afloop ziet de cursist direct of deze geslaagd is voor de training. Als uitzendbureau heb je de behaalde certificaten van uitzendkrachten in één overzicht bij elkaar.

Voor uitzendkrachten en medewerkers in de horeca is de E-learning Hygiënecode voor de horeca zeer geschikt. Is de uitzendkracht toe aan een vervolgtraining? Kies dan voor een andere training uit ons E-learning aanbod. 

Hoe kun je trainingen aanvragen met de Doorzaam scholingsvoucher?

De E-learning training is direct online aan te vragen via onze website. Vul het formulier in via onderstaande button en ontvang na je aanmelding de inlogcode voor de E-learning. Daarna kan de training direct gevolgd worden door de uitzendkracht. De duur van de training is maximaal één uur.

Vraag de E-learning Basis voedselveiligheid aan Vraag de E-learning Hygiënecode voor de horeca aan

Meer informatie over de Doorzaam scholingsvoucher?

Heb je nog vragen? We vertellen je graag alles over de Doorzaam scholingsvoucher en passende trainingen voor uitzendkrachten. Neem contact met ons op.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
Sjoerd-Remmers-1.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Teamleider Training & Education Sjoerd Remmers.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

Aviko patat productie

50% tijdreductie voor Aviko B.V. met inspectie module

Aviko B.V. heeft meerdere productielocaties binnen Europa die allen gecertificeerd zijn volgens dezelfde voedselveiligheidsnormen- en auditstandaarden van klanten. Er was behoefte aan een digitaal sys...
13 September 2019
etiket

De wereld van E-nummers

Je ziet ze op bijna elk etiket vermeld staan: E-nummers. Maar wat zijn E-nummers eigenlijk en wat is de functie ervan? Labeling Specialist Sanne legt het uit. E-nummers zijn additieven die door de...
17 April 2019
carenet software op ipad

SVZ International

Anderhalf jaar geleden startte SVZ International (onderdeel van Royal Cosun) met digitalisering van audits en inspecties. Enkele jaren geleden ging zusterbedrijf Aviko hiermee van start. Ook zusterbed...
07 December 2018

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Teamleider Training & Education Sjoerd Remmers

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief