Kennis

De verschillende IFS standaarden

De verschillende IFS standaarden

Er zijn acht verschillende IFS standaarden ontwikkeld. De standaarden helpen onder andere bij het implementeren van voedselveiligheidseisen.

Acht verschillende IFS standaarden

Inmiddels zijn er acht verschillende IFS standaarden ontwikkeld. Deze standaarden helpen de gebruikers bij het implementeren van wettelijke voorschriften met betrekking tot voedselveiligheid en bieden uniforme richtlijnen voor voedselveiligheid en kwaliteitsaspecten. Een IFS gecertificeerd bedrijf toont met een IFS certificering aan dat de processen geschikt zijn om de voedselveiligheid te waarborgen, daarnaast zijn klanteisen beoordeeld en geïmplementeerd.

Wanneer is welke IFS standaard van toepassing?

IFS Food: Deze standaard is van toepassing voor bedrijven die zelf voeding produceren of bedrijven die losse voedingsmiddelen verpakken. Ook is deze norm van toepassing wanneer er gevaar van verontreiniging bestaat tijdens het primair verpakken.

IFS Global Markets Food: Deze standaard is van toepassing op de detailhandel en kleine bedrijven welke voedingsmiddelen met een industriemerk produceren. Deze standaard is ontwikkeld met als uiteindelijke doelstelling om de IFS Food certificering te bereiken.

IFS Wholesale / Cash & Carry: Deze standaard is ontwikkeld voor groothandelaren en cash & carry bedrijven. Deze bedrijven worden vaak als schakel gezien tussen de producerende bedrijven en de commerciële klant. Afhankelijk van de kernactiviteit van het bedrijf, is er een klant tailor made checklist van toepassing.

IFS Logistics: Deze standaard is van toepassing op alle logistieke activiteiten, zowel voor food als voor non-food producten. Denk hierbij aan laden, lossen en transport. De standaard is van toepassing op alle soorten transport.

IFS Global Markets Logistics: Met het implementeren van deze standaard wordt de markttoegang lokaal vergemakkelijkt. Er wordt een wederzijdse acceptatie in de gehele keten gecreëerd en het biedt structuur voor begeleiding, ontwikkeling en beoordeling van kleine en minder ontwikkelde logistieke dienstverleners. Deze norm is wederom ontwikkeld met als uiteindelijke doelstelling de IFS Logistics certificering te bereiken.I

IFS Broker: Deze standaard is van toepassing op bedrijven die zich bezig houden met handelsactiviteiten. Producten worden aangekocht en rechtstreeks aan klanten geleverd.

IFS HPC: Deze standaard is ontwikkeld om de productveiligheid te borgen, kosten te verlagen en transparantie in de gehele productieketen van huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten te bieden.

IFS PACsecure: Ben je fabrikant en verwerker van primaire en secundaire verpakkingen, dan is deze standaard van toepassing.

Meer informatie

Wil je een IFS standaard implementeren? Wij ondersteunen je hier graag bij. Neem contact met ons op.

Auteur: Sanne de Backer
Labelling specialist

De laatste berichten

IFS Broker

IFS Broker

IFS schorsing door GFSI opgeheven

IFS schorsing door GFSI opgeheven

BRCGS vs IFS certificaat

BRCGS vs IFS certificaat