Kennis

De 5 voordelen van werknemers opleiden op een rijtje

De 5 voordelen van werknemers opleiden op een rijtje

Tegenwoordig zijn er 1.001 verschillende manieren om nieuwe en bestaande werknemers op te leiden. Er zijn keuzes bij officiële opleidingsinstellingen, online zijn er verschillende mogelijkheden of je kunt nieuwe werknemers intern opleiden. Werknemers opleiden heeft veel voordelen voor het bedrijf.

1. Investeren is waarderen

Door jouw werknemers een opleiding aan te bieden, voelen zij zich sneller verbonden met het bedrijf. Investeren in de werknemers wordt vaak goed gewaardeerd. Zeker wanneer meerdere collega’s samen een opleiding volgen, creëren ze gemakkelijker een band met elkaar.

2. Kennis verder uitbreiden

Werknemers opleiden zorgt ervoor dat je steeds meer kennis in huis haalt. De werknemers zijn zo goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden binnen het vakgebied. De opgedane kennis kunnen zij goed implementeren in jouw bedrijf. Zo groeien zij niet alleen zelf, maar groeit het bedrijf ook mee.

3. Direct toepassen van kennis

Door training onderdeel te maken van de werkzaamheden van jouw medewerkers, heb je invloed op het lesprogramma en leren de werknemers het bedrijf goed kennen. Dit maakt het makkelijk om de nieuwe kennis te combineren met de dagelijkse werkzaamheden. Werknemers kunnen zo hun kennis uitbreiden in een vertrouwde omgeving en dit direct toepassen.

4. Inspelen op de actualiteiten

Werknemers opleiden heeft ook als voordeel dat er snel op interne gebeurtenissen ingespeeld kan worden. Aan de slag met een nieuw beleid of wijzigen de eisen? De werknemers krijgen dit gelijk mee tijdens de opleiding en zijn daardoor snel op de hoogte.

5. Meer flexibiliteit binnen het bedrijf

Met de kennis die werknemers opdoen tijdens trainingen zijn ze breder en flexibeler inzetbaar binnen jouw bedrijf. De flexibiliteit uit zich niet alleen binnen een functie, maar kan ook helpen wanneer collega’s (tijdelijk) vervangen moeten worden of wanneer iemand wil doorgroeien. Meerdere werknemers met dezelfde of aanvullende kennis kunnen elkaar verder helpen en zo het beste in elkaar naar boven halen.

Ook jouw medewerkers opleiden?

Normec Foodcare kan helpen met de opleiding van werknemers. Zo kunnen we één enkele medewerker begeleiden en opleiden met een opleidingsplan, maar we kunnen ook een continu (digitaal) opleidingsplan maken voor alle medewerkers. Ook zijn er E-learning mogelijkheden: voor één persoon, voor hele groepen, als onderdeel van blended of voor uitzendkrachten die nog moeten beginnen. Daarnaast zijn er blended learning, incompany trainingen, maatwerk trainingen en de mbo opleiding.

Wil je graag jouw werknemers opleiden? Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen in gesprek om tot een passend opleidingsplan voor jouw organisatie te komen.

Auteur: Sjoerd Remmers
Teamleider Training & Education

De laatste berichten

5 tips voor het verhogen van kwaliteitsbewustzijn

5 tips voor het verhogen van kwaliteitsbewustzijn

HACCP cursus voor ieder niveau

HACCP cursus voor ieder niveau

Voedselveiligheidsplan opstellen

Voedselveiligheidsplan opstellen