Nieuws

LTO Ledenvoordeel en Normec Foodcare: samen voor agrarische vooruitgang

LTO Ledenvoordeel en Normec Foodcare: samen voor agrarische vooruitgang

Wageningen, oktober 2023 – Normec Foodcare kondigt met trots de samenwerking aan met LTO Ledenvoordeel. Deze strategische alliantie biedt de leden van LTO Ledenvoordeel de kans om toegang te krijgen tot kwaliteitsanalyses voor water, grond en diervoeders met aantrekkelijke kortingen.

In de agrarische wereld worden waterkwaliteit, grondconditie en diervoeding steeds belangrijker. Dit zijn cruciale elementen voor maximale opbrengsten, gezonde gewassen en vee, naleving van wettelijke voorschriften en milieuvriendelijke landbouwactiviteiten. Water-, grondonderzoek en feedanalyse bieden de nodige gegevens en inzichten om deze doelstellingen te bereiken.

“Dankzij de samenwerking met LTO Ledenvoordeel kunnen wij onze diensten nog beter onder de aandacht brengen onder een brede groep veehouders, akkerbouwers, loonwerkers en andere agrarische bedrijven”, aldus Mario Willems, Commercieel Manager Agro Normec Foodcare. “Door onze jarenlange ervaring en kennis, gecombineerd met een aantrekkelijk aanbod bij LTO Ledenvoordeel ontzorgen en ondersteunen we de agrarische sector. Daarmee kunnen de agrarische bedrijven zich richten op de essentiële bijdrage die ze leveren in het produceren van gezond en lekker voedsel.”

LTO Ledenvoordeel gelooft in deze missie ‘van boer naar bord’ en kiest daarom voor samenwerking met Normec Foodcare. Shereen de Rijk, manager LTO Ledenvoordeel: “Deze samenwerking onderstreept ons voortdurende streven om onze leden te voorzien van de beste ondersteuning en kansen in de agrarische wereld. Samen willen we agrariërs helpen hun agrarische doelen te bereiken met hoogwaardige analyses en expertise.”

Daarom bieden wij onze leden de volgende analyses aan:

Wateronderzoek:
Goed drinkwater is van vitaal belang voor vee. Een kleine verontreiniging kan al grote gevolgen hebben voor de melkproductie en de gezondheid van het vee. Watermonsters worden zelf of door onze geaccrediteerde medewerkers genomen en vervolgens geanalyseerd op bacteriologische verontreinigingen en chemische parameters.
In de glastuinbouw is de kwaliteit van CV-water cruciaal om schade aan systemen te voorkomen. Periodieke watermonsters, advies en benodigde toevoegmiddelen handhaven de waterkwaliteit.

Grondonderzoek:
Grondonderzoeken helpen agrariërs om gewassen te selecteren en bemestingsactiviteiten te optimaliseren. Belangrijke parameters zoals pH, organische stof, fosfaat, kali en magnesium worden bepaald. Correcte bemonstering is de basis van goed grondonderzoek, en dit kan zowel door een monsternemer worden uitgevoerd als door de agrariër zelf.

Feedanalyse:
Chemische en microbiologische analyses bieden inzicht in diervoeders. Enkelvoudige voeders en samengestelde voeders worden onderzocht op toxines, inhoudsstoffen, voederwaarde en microbiologie.
In de opkomende praktijk van voederfermentatie helpt Normec Foodcare bij het monitoren en aanpassen van het proces, met analyses op melkzuur, azijnzuur, alcoholen en bacteriologisch onderzoek.

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op

Het laatste nieuws

Wijnetikettering: waar moet je op letten?

Wijnetikettering: waar moet je op letten?

Brightlands NovaBite: een uniek expertisecentrum voor sensorischonderzoek en productoptimalisatie

Brightlands NovaBite: een uniek expertisecentrum voor sensorischonderzoek en productoptimalisatie

Wil jij als eerste op de hoogte zijn over Handboek 85?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn over Handboek 85?