Houdbaarheidstesten AGF

Versproducten als AGF zijn maar beperkt houdbaar. Het reduceren van derving en “food waste” is bij veel supermarktketens en hun leveranciers daarom prioriteit geworden. Jaarlijks worden grote hoeveelheden producten weggegooid omdat de kwaliteit niet meer goed is. Dat kost geld en is slecht voor het milieu. Om houdbaarheid te kunnen optimaliseren is het daarom belangrijk om houdbaarheidstesten te doen. Wij helpen u daar graag bij.

Voor houdbaarheidstesten halen we product op bij leveranciers, op het distributiecentrum of in de supermarkt. De helft van het product wordt direct gemeten terwijl de andere helft eerst weggelegd wordt en pas na een periode van tijd gemeten wordt. We meten bij houdbaarheidstesten de kwaliteit dus twee keer. Productkwaliteit op moment van aankoop wordt vergeleken met kwaliteit aan het einde van THT.

Hoe lang een product in een houdbaarheidstest weggelegd wordt en onder welke omstandigheden hangt af van het doel van de houdbaarheidstest en van het product.

Houdbaarheidstesten AGF in het kort

  • Product ophalen bij producent, distributiecentrum of supermarkt
  • Analyse van houdbaarheid conform gedetailleerde protocollen
  • Helder rapport om houdbaarheid te optimaliseren: meteen aan de slag

Wij helpen u te bepalen hoelang producten nog houdbaar zijn

karin2

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree

Neem contact op

Hulp nodig om te bepalen hoelang producten nog houdbaar zijn?

Onze specialisten helpen je graag. Op locatie of op afstand, wij staan voor u klaar.

karin2
Karin Gorree

Director Quality & Business Development

Neem contact op

Normec Foodcare is jouw AGF-partner

Wij helpen u om te zorgen dat de kwaliteit van groente en fruit van het juiste niveau is. Met onze kennis en meer dan 25 jaar ervaring heb je met ons de beste sparringpartner in huis. Zo hebben we keurmeesters in dienst, meten we de kwaliteit van AGF in de supermarkt, bieden we kwaliteitsopleidingen aan en doen we houdbaarheidstesten van AGF. Bekijk hier het complete overzicht van diensten die wij in aanbieden in AGF.

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Ervaringen van onze klanten

De Lekkerkerker Groep

De Lekkerkerker Groep – producent van onder andere roomkaas, kaasproducten en kruidenboter – werkt vanaf het begin samen met Normec Foodcare. Zo hebben ze samengewerkt met ons laboratorium en hebben ze onze etiketteringsspecialisten ingeschakeld voor vertaalwerkzaamheden. Toen zij op het punt kwamen dat het hele stuk specificatiebeheer anders ingericht zou worden, was het contact snel gemaakt. De casus werd bij Normec Foodcare voorgelegd.
van-Dijk-Banket

Van Dijk Banket

Van Dijk Banket krijgt regelmatig veel productaanvragen binnen. Het bedrijf stelt binnen enkele dagen nieuwe recepturen samen en levert de klanten proefmonsters met de bijbehorende specificaties. De specificaties worden samengesteld door Normec Foodcare. “Normec Foodcare werkt zeer snel, waardoor wij ook snel kunnen schakelen”, aldus QA-manager Tineke Bergsma.

Gerelateerde diensten

karin2

Hulp nodig met jouw product in de AGF?

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

karin2

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief