Houdbaarheidstesten AGF

Versproducten als AGF zijn maar beperkt houdbaar. Het reduceren van derving en “food waste” is bij veel supermarktketens en hun leveranciers daarom prioriteit geworden. Jaarlijks worden grote hoeveelheden producten weggegooid omdat de kwaliteit niet meer goed is. Dat kost geld en is slecht voor het milieu. Om houdbaarheid te kunnen optimaliseren is het daarom belangrijk om houdbaarheidstesten te doen. Wij helpen u daar graag bij.

Voor houdbaarheidstesten halen we product op bij leveranciers, op het distributiecentrum of in de supermarkt. De helft van het product wordt direct gemeten terwijl de andere helft eerst weggelegd wordt en pas na een periode van tijd gemeten wordt. We meten bij houdbaarheidstesten de kwaliteit dus twee keer. Productkwaliteit op moment van aankoop wordt vergeleken met kwaliteit aan het einde van THT.

Hoe lang een product in een houdbaarheidstest weggelegd wordt en onder welke omstandigheden hangt af van het doel van de houdbaarheidstest en van het product.

Houdbaarheidstesten AGF in het kort

  • Product ophalen bij producent, distributiecentrum of supermarkt
  • Analyse van houdbaarheid conform gedetailleerde protocollen
  • Helder rapport om houdbaarheid te optimaliseren: meteen aan de slag

Wij helpen u te bepalen hoelang producten nog houdbaar zijn

karin2

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree

Neem contact op

Hulp nodig om te bepalen hoelang producten nog houdbaar zijn?

Onze specialisten helpen je graag. Op locatie of op afstand, wij staan voor u klaar.

karin2
Karin Gorree

Director Quality & Business Development

Neem contact op

Normec Foodcare is jouw AGF-partner

Wij helpen u om te zorgen dat de kwaliteit van groente en fruit van het juiste niveau is. Met onze kennis en meer dan 25 jaar ervaring heb je met ons de beste sparringpartner in huis. Zo hebben we keurmeesters in dienst, meten we de kwaliteit van AGF in de supermarkt, bieden we kwaliteitsopleidingen aan en doen we houdbaarheidstesten van AGF. Bekijk hier het complete overzicht van diensten die wij in aanbieden in AGF.

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Ervaringen van onze klanten

AGF-afdeling-Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
Group-of-Butchers

Group of Butchers

Group of Butchers is een innovatief vleeswaren producerend bedrijf met vestigingen in Nederland en België. Al meerdere jaren achter elkaar ontvangt het bedrijf de Industributie Trofee voor de beste waardering vanuit de retailmarkt voor hun producten. Logisch dat de medewerkers up to date geschoold moeten zijn om de hoge standaarden te handhaven.
Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”

Gerelateerde diensten

karin2

Hulp nodig met jouw product in de AGF?

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree

karin2

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief