oranje fruit en groentes normec foodcare

Houdbaarheidstesten AGF

Het reduceren van derving en “food waste” is bij veel supermarktketens en hun leveranciers prioriteit geworden. Jaarlijks worden grote hoeveelheden producten weggegooid omdat de kwaliteit niet meer goed is. Dat kost geld en is slecht voor het milieu. Om houdbaarheid te kunnen optimaliseren is het daarom belangrijk om houdbaarheidstesten te doen.

Voor houdbaarheidstesten halen we product op bij leveranciers, op het distributiecentrum of in de supermarkt. De helft van het product wordt direct gemeten terwijl de andere helft eerst weggelegd wordt en pas na een periode van tijd gemeten wordt. We meten bij houdbaarheidstesten de kwaliteit dus twee keer. Productkwaliteit op moment van aankoop wordt vergeleken met kwaliteit aan het einde van THT.

Hoe lang een product in een houdbaarheidstest weggelegd wordt en onder welke omstandigheden hangt af van het doel van de houdbaarheidstest en van het product.

AGF

Vooral bij versgroepen zoals AGF is de houdbaarheid een enorme uitdaging. Bij producten die relatief kort houdbaar zijn wordt de koelketen geoptimaliseerd. Zo worden producten zo snel mogelijk, bij optimale bewaartemperatuur en in optimale verpakking, naar de consument gebracht.

Een ander aspect dat hier een belangrijke rol speelt is het aantal dagen houdbaarheid of “THT” dat de leverancier print op de verpakking. Te weinig THT leidt tot onnodig weggooien van producten in de supermarkt, bij te veel code bestaat het risico dat de consument teleurgesteld wordt op het moment van consumptie en het zelf thuis weggooit.

Houdbaarheidstesten AGF in het kort

  • Product ophalen bij producent, distributiecentrum of supermarket
  • Analyse van houdbaarheid conform gedetailleerde protocollen
  • Helder rapport om houdbaarheid te optimaliseren: meteen aan de slag

Hulp nodig op het gebied van Houdbaarheidstesten AGF?

karin2

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree

Neem contact op

Laat een houdbaarheidstest uitvoeren

Wilt u de houdbaarheid van uw product laten testen? Laat bij ons een houdbaarheidsonderzoek uitvoeren en optimaliseer de houdbaarheid van producten.

karin2
Karin Gorree

Director Quality & Business Development

Neem contact op

Normec Foodcare is uw AGF-partner

Wij helpen u om te zorgen dat de kwaliteit van groente en fruit van het juiste niveau is. Met onze kennis en meer dan 25 jaar ervaring heeft u met ons de beste sparringpartner in huis. Zo hebben we keurmeesters in dienst, meten we de kwaliteit van AGF in de supermarkt, bieden we kwaliteitsopleidingen aan en doen we houdbaarheidstesten van AGF. Bekijk hier het complete overzicht van diensten die wij in aanbieden in AGF.

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Ervaringen van onze klanten

karin2

Hulp nodig met jouw product in de AGF?

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
karin2

Gerelateerde diensten

Een greep uit onze klanten

Aldi
Bonduelle
Albers
Bonfait
Kuunders Loonbedrijf
Mcdonalds
Delhaize
Van Dijk Banket
Aviko B.V.
Coca Cola

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu