Vlees en pluimvee

Vlees en pluimvee zijn onderhevig aan grote risico’s. Naast het risico van besmetting is er het gevaar van milieuverontreinigende stoffen die via het voer van de dieren in het vlees of in het pluimvee terecht kunnen komen. Daarbij komt dat vlees en pluimvee bederfelijke producten zijn. De vele risico’s brengen een uitgebreide wet- en regelgeving met zich mee in de vleesverwerkende- en pluimvee-industrie.

Ketenbeheersing op orde

Door de lange voedselketens kunnen er in verscheidene stadia dingen misgaan. Er zijn dan ook diverse voedselschandalen geweest, zoals de paardenvleesaffaire. De overheid heeft de fraudecel van de De Nationale Opsporingseenheid ingezet om het vertrouwen van consumenten in onder andere vlees te herstellen. We begeleiden u graag bij het implementeren van een juiste keten- en leveranciersbeheersing die essentieel is voor de voedselveiligheid van uw product.

Specifieke kennis voor u

Voor het garanderen van de voedselveiligheid is het van belang de risico’s vast te stellen die spelen binnen uw bedrijf, wat we doen aan de hand van een risicoanalyse. De implementatie en handhaving van voedselveiligheidssystemen zoals HACCP, BRC, FSSC 22000 en IFS eisen specifieke kennis die onze ervaren kwaliteitsmanagers in huis hebben. Door de toepassing hiervan beheerst u zoveel mogelijk besmetting van bijvoorbeeld ziekmakende E. coli bacteriën.

Ook dierenwelzijn is een onderwerp waar we ons mee bezig houden. Een groeiend aantal bedrijven in de vleesindustrie streeft naar een of meerdere sterren van de ‘Beter Leven’-standaard. De kwaliteitseisen die zijn gesteld aan het welzijn van dieren worden gecontroleerd. Door middel van begeleiding op maat zorgen we ervoor dat uw voedselveiligheidssysteem voldoet aan de eisen die van toepassing zijn.

Uitgebreid netwerk

Door ons grote aantal contacten in de pluimvee- en vleesindustrie, bij belangrijke beroepsorganisaties en de grootste internationale afnemers zijn wij bekend met de geldende nationale en Europese wetgeving. Hierdoor komt u tijdens audits door controlerende en certificerende instanties nooit voor verrassingen te staan.

Trainingen volgen

Wij bieden speciale trainingen voor pluimvee- en vleesbedrijven. Een voorbeeld hiervan is onze speciale training voor dierwelzijn voor slachterijen. Deze Animal Welfare-training kan tevens een bijdrage leveren aan je beleid op het gebied van duurzaamheid. Deze training wordt gegeven door onze speciaal hiervoor opgeleide Animal Welfare Officer.

vlees op houten plank

Keurmerken

logo-skal (1)
demeter logo
log-label-rouge
logo-beter-leven
logo-milieukeur
logo-rondeel
logo-ikb
logo-halal
logo-keten-duurzaam
logo-keten-duurzaam-varkensvlees
logo-varkenvanmorgen

Ervaringen van onze klanten

AGF-afdeling-Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”
Peijnenburg

Peijnenburg

Voedselveiligheid is een thema dat regelmatig opgefrist moet worden. Peijnenburg liet de training verzorgen door Normec Training & Education. “Iedereen vond het leuk om de training te volgen”, aldus de hr-adviseur. “Tegelijkertijd werd de leerstof goed behandeld. Het zette ons weer op scherp.”
janna-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Janna Mestach

janna-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief