Visindustrie

Branche visindustrie

Duurzaamheid staat in de schijnwerpers, en ook visverwerkende bedrijven kunnen niet meer om die trend (en de bijbehorende eisen) heen. Almaar meer bedrijven in de visserij zien de noodzaak van duurzaam vissen in en communiceren dat aan de klant door gevangen of gekweekte vis te produceren aan de hand van de eisen voor het MSC- of ASC-keurmerk. Daarnaast moet u als bedrijf in de visindustrie voldoen aan almaar strenger wordende wet- en regelgeving op het gebied van voedselveiligheid. Met onze kennis kunnen we u verder helpen.

Traceerbaarheid

De wetgeving op het gebied van voedselveilig produceren en importeren is continu in beweging. Zo moeten visserijproducten die in de EU op de markt worden gebracht een etiket met informatie bevatten om de traceerbaarheid te garanderen. Zo’n etiket bevat gegevens over de handelsbenaming, productiemethode en herkomst van de vis. Omdat traceerbaarheid onderdeel is van een goedwerkend kwaliteitssysteem, geven we u hier graag advies over. Zo controleert u de risico’s die in verschillende fases van de keten optreden.

Thuis in de markt

We zijn sterk vertegenwoordigd in de visserijbranche en met name in visverwerkende bedrijven en inpakstations. Of het nu gaat om kwaliteitssystemen zoals BRC, IFS, FSSC 22000, HACCP en SQF of productkeurmerken als MSC of ASC, we zijn er volledig van op de hoogte.

Door de vele contacten in de visbranche en met certificerende instanties en het FAVV zijn we in staat het doolhof van wet- en regelgeving te vertalen naar een voor u praktisch werkend kwaliteitssysteem. Door onze gerichte manier van werken, helpen we uw vis te voldoen aan alle eisen en adviseren we u hoe u ziekteverwekkers, zoals de pathogene bacterie Listeria monocytogenes, zo goed mogelijk kunt beheersen.

Trainingen volgen

Omdat het belangrijk is dat alle betrokken medewerkers bewust zijn van de invloed die ze hebben op kwaliteit en voedselveiligheid, bieden wij specifiek op uw branche gerichte kwaliteits- en duurzaamheidstrainingen aan. Tijdens deze training krijgen medewerkers meer inzicht in de betekenis van duurzaamheid en voedselveiligheid.

bakken met vis

Keurmerken

logo-asc
logo-msc

Ervaringen van onze klanten

AGF-afdeling-Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”
Peijnenburg

Peijnenburg

Voedselveiligheid is een thema dat regelmatig opgefrist moet worden. Peijnenburg liet de training verzorgen door Normec Training & Education. “Iedereen vond het leuk om de training te volgen”, aldus de hr-adviseur. “Tegelijkertijd werd de leerstof goed behandeld. Het zette ons weer op scherp.”
janna-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Janna Mestach

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

janna-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief