oranje fruit en groentes normec foodcare

Visindustrie

Branche visindustrie

Duurzaamheid staat in de schijnwerpers, en ook visverwerkende bedrijven kunnen niet meer om die trend (en de bijbehorende eisen) heen. Almaar meer bedrijven in de visserij zien de noodzaak van duurzaam vissen in en communiceren dat aan de klant door gevangen of gekweekte vis te produceren aan de hand van de eisen voor het MSC- of ASC-keurmerk. Daarnaast moet u als bedrijf in de visindustrie voldoen aan almaar strenger wordende wet- en regelgeving op het gebied van voedselveiligheid. Met onze kennis kunnen we u verder helpen.

Traceerbaarheid

De wetgeving op het gebied van voedselveilig produceren en importeren is continu in beweging. Zo moeten visserijproducten die in de EU op de markt worden gebracht een etiket met informatie bevatten om de traceerbaarheid te garanderen. Zo’n etiket bevat gegevens over de handelsbenaming, productiemethode en herkomst van de vis. Omdat traceerbaarheid onderdeel is van een goedwerkend kwaliteitssysteem, geven we u hier graag advies over. Zo controleert u de risico’s die in verschillende fases van de keten optreden.

Thuis in de markt

We zijn sterk vertegenwoordigd in de visserijbranche en met name in visverwerkende bedrijven en inpakstations. Of het nu gaat om kwaliteitssystemen zoals BRC, IFS, FSSC 22000, HACCP en SQF of productkeurmerken als MSC of ASC, we zijn er volledig van op de hoogte.

Door de vele contacten in de visbranche en met certificerende instanties en het FAVV zijn we in staat het doolhof van wet- en regelgeving te vertalen naar een voor u praktisch werkend kwaliteitssysteem. Door onze gerichte manier van werken, helpen we uw vis te voldoen aan alle eisen en adviseren we u hoe u ziekteverwekkers, zoals de pathogene bacterie Listeria monocytogenes, zo goed mogelijk kunt beheersen.

Trainingen volgen

Omdat het belangrijk is dat alle betrokken medewerkers bewust zijn van de invloed die ze hebben op kwaliteit en voedselveiligheid, bieden wij specifiek op uw branche gerichte kwaliteits- en duurzaamheidstrainingen aan. Tijdens deze training krijgen medewerkers meer inzicht in de betekenis van duurzaamheid en voedselveiligheid.

bakken met vis

Keurmerken

logo-asc
logo-msc

Ervaringen van onze klanten

Zwanenberg

Zwanenberg

Voor voedingsmiddelenbedrijven is het veel werk om bij te houden of alle medewerkers de juiste trainingen hebben gevolgd voor de verschillende werkzaamheden die zij uitvoeren. Pieter Pickhardt, QESH-manager bij Zwanenberg, locatie Van der Laan Almelo, heeft hier structuur in aangebracht met de trainingsmodule van Normec Foodcare Online. “Ik heb nu alle gegevens in één overzicht bij elkaar. We zien nu in één oogopslag welke medewerkers getraind zijn.”
Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
Van Dijk Banket

Van Dijk Banket

Van Dijk Banket krijgt regelmatig veel productaanvragen binnen. Het bedrijf stelt binnen enkele dagen nieuwe recepturen samen en levert de klanten proefmonsters met de bijbehorende specificaties. De specificaties worden samengesteld door Normec Foodcare. “Normec Foodcare werkt zeer snel, waardoor wij ook snel kunnen schakelen”, aldus QA-manager Tineke Bergsma.
janna-juiste-formaat-website-1

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Janna Mestach

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
janna-juiste-formaat-website-1

Een greep uit onze klanten

Aldi
Lekkerkerker Groep
Van Dijk Banket
Vasedel
Bonfait
Aviko B.V.
Ekotrax
Remia
Coca Cola
Bio de trog

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu