Specerijen, kruiden, koffie, thee en cacao

Specerijen en kruiden zijn veelal afkomstig uit landen waar de beheersing van het voortbrengingsproces beperkt is. In dit geval is het niet eenvoudig om specificaties of analyseresultaten van de producten uit het land van oorsprong te verkrijgen om de voedselveiligheid te waarborgen. Wij kunnen u hiermee helpen.

Risicoanalyse en beheersmaatregelen maken

Het FAVV ziet toe op de import van producten uit derde landen. Zodra u eigenaar wordt van het product, moet u over een risicoanalyse beschikken waarin alle aanwezige gevaren en risico’s zijn bepaald. Daarin moeten ook beheersmaatregelen zijn genomen. Een voorbeeld is de veelvuldige aanwezigheid van pathogene micro-organismen zoals Salmonella spp. Een ander voorbeeld is de aanwezigheid van aflatoxine en mycotoxine.

Daarnaast kunnen er risico’s kleven aan het gebruik van bepaalde chemische kleur- en smaakstoffen, zoals azokleurstoffen, bestrijdingsmiddelen en zware metalen, waarvan een teveel schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Onze ervaren kwaliteitsmanagers kunnen u helpen een volledig beeld te krijgen van factoren waar u rekening mee moet houden, zodat er niets op uw procesbeheersing valt aan te merken

Onderzoek naar producten doen

Wij zorgen ervoor dat de gevaren volledig in kaart zijn gebracht en dat er haalbare beheersmaatregelen worden genomen. Daarnaast onderzoeken we producten microbiologisch en chemisch op basis van een compleet monsternameschema. We helpen u bij het ontwikkelen van een procesbeheersing die volledig is afgestemd op de eisen van uw afnemers.

De smaak van specerijen, kruiden koffie, thee en cacao is erg belangrijk, daar draait het product immers om. Bent u op zoek naar een marktgetrouw onderzoek? Normec Foodcare kan consumentenonderzoeken voor u uitvoeren. Met onze onderzoeken krijgt u een duidelijk beeld van hoe de doelgroep het product ervaart.

Espresso Coffee Cup

Keurmerken

fairtrade logo
logo-skal (1)
logo-utz
logo-rainforest

Ervaringen van onze klanten

AGF-afdeling-Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”
Peijnenburg

Peijnenburg

Voedselveiligheid is een thema dat regelmatig opgefrist moet worden. Peijnenburg liet de training verzorgen door Normec Training & Education. “Iedereen vond het leuk om de training te volgen”, aldus de hr-adviseur. “Tegelijkertijd werd de leerstof goed behandeld. Het zette ons weer op scherp.”
janna-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Janna Mestach

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

janna-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief