Granen, zaden en peulvruchten

Onbewerkte granen, zaden en peulvruchten zijn vaak onderhevig aan risico’s, zoals een te grote aanwezigheid van mycotoxinen. Als bewerker van landbouwproducten is het controleren en borgen van uw keten en leveranciers dan ook van essentieel belang voor het waarborgen van de kwaliteit van uw producten.

Certificering van importeurs

Certificering is niet meer weg te denken uit de wereld van voedselproductie. Voor importeurs zijn generieke certificeringschema’s van toepassing. Denk hierbij aan BRC, IFS, FSSC 22000, HACCP, ISO 22000 en SQF wanneer de producten in levensmiddelen worden verwekt. Omdat de eisen van afnemers en de overheid almaar strenger worden, voldoen analyserapporten van importproducten uit verre landen vaak niet aan de eisen van de EU. Bij deze producten is het vaak erg lastig grip te krijgen op de juiste kwaliteitsbeheersing.

Veel primaire producenten en hun vervolgschakels zijn verbonden aan vaste afnemers, zoals veilingen of retailers, die hun eigen kwaliteits- en voedselveiligheidseisen hanteren. Om hier op de juiste manier mee om te gaan is specifieke kennis vereist, die we dagelijks benutten. Daarbij hebt u het voordeel van onze relatie met de organisaties binnen de branche zowel als met de betrokken certificerende instellingen.

Certificering van telers

Ook telers zullen gebruik moeten maken van een certificeringsstandaard. Zo kan gebruik worden gemaakt van de HACCP eisen als uitgangspunt voor een kwaliteitssysteem. Ook moeten veel telers van akkerbouwgewassen zich houden aan de eisen van GlobalG.A.P., een norm die ontwikkeld is door een groep grote Europese supermarktketens. Naast voedselveiligheid besteedt GlobalG.A.P. ook aandacht aan dierenwelzijn, milieu, natuur en arbeidsomstandigheden.

assortiment van noten op houten tafel

Keurmerken

logo-skal (1)
logo-milieukeur
fairtrade logo

Ervaringen van onze klanten

AGF-afdeling-Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”
manuella-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Manuella van Rijmenant

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

manuella-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief