oranje fruit en groentes normec foodcare

Granen, zaden en peulvruchten

Onbewerkte granen, zaden en peulvruchten zijn vaak onderhevig aan risico’s, zoals een te grote aanwezigheid van mycotoxinen. Als bewerker van landbouwproducten is het controleren en borgen van uw keten en leveranciers dan ook van essentieel belang voor het waarborgen van de kwaliteit van uw producten.

Certificering van importeurs

Certificering is niet meer weg te denken uit de wereld van voedselproductie. Voor importeurs zijn generieke certificeringschema’s van toepassing. Denk hierbij aan BRC, IFS, FSSC 22000, HACCP, ISO 22000 en SQF wanneer de producten in levensmiddelen worden verwekt. Omdat de eisen van afnemers en de overheid almaar strenger worden, voldoen analyserapporten van importproducten uit verre landen vaak niet aan de eisen van de EU. Bij deze producten is het vaak erg lastig grip te krijgen op de juiste kwaliteitsbeheersing.

Veel primaire producenten en hun vervolgschakels zijn verbonden aan vaste afnemers, zoals veilingen of retailers, die hun eigen kwaliteits- en voedselveiligheidseisen hanteren. Om hier op de juiste manier mee om te gaan is specifieke kennis vereist, die we dagelijks benutten. Daarbij hebt u het voordeel van onze relatie met de organisaties binnen de branche zowel als met de betrokken certificerende instellingen.

Certificering van telers

Ook telers zullen gebruik moeten maken van een certificeringsstandaard. Zo kan gebruik worden gemaakt van de HACCP eisen als uitgangspunt voor een kwaliteitssysteem. Ook moeten veel telers van akkerbouwgewassen zich houden aan de eisen van GlobalG.A.P., een norm die ontwikkeld is door een groep grote Europese supermarktketens. Naast voedselveiligheid besteedt GlobalG.A.P. ook aandacht aan dierenwelzijn, milieu, natuur en arbeidsomstandigheden.

assortiment van noten op houten tafel

Keurmerken

logo-skal (1)
logo-milieukeur
fairtrade logo

Ervaringen van onze klanten

Zwanenberg

Zwanenberg

Voor voedingsmiddelenbedrijven is het veel werk om bij te houden of alle medewerkers de juiste trainingen hebben gevolgd voor de verschillende werkzaamheden die zij uitvoeren. Pieter Pickhardt, QESH-manager bij Zwanenberg, locatie Van der Laan Almelo, heeft hier structuur in aangebracht met de trainingsmodule van Normec Foodcare Online. “Ik heb nu alle gegevens in één overzicht bij elkaar. We zien nu in één oogopslag welke medewerkers getraind zijn.”
Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
Van Dijk Banket

Van Dijk Banket

Van Dijk Banket krijgt regelmatig veel productaanvragen binnen. Het bedrijf stelt binnen enkele dagen nieuwe recepturen samen en levert de klanten proefmonsters met de bijbehorende specificaties. De specificaties worden samengesteld door Normec Foodcare. “Normec Foodcare werkt zeer snel, waardoor wij ook snel kunnen schakelen”, aldus QA-manager Tineke Bergsma.
manuella-juiste-formaat-website-1

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Manuella van Rijmenant

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
manuella-juiste-formaat-website-1

Een greep uit onze klanten

Hoogvliet
Hygiena
Jumbo
Dr. Oetker
Remia
Euroma
Van Dijk Banket
Vasedel
Delhaize
Tensio

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu