oranje fruit en groentes normec foodcare

Dranken branche

Bij producenten van dranken wordt vaak met een hoge productiesnelheid gewerkt, waardoor een goede procesbeheersing en traceerbaarheid onmisbaar zijn. De procesbeheersingssystemen BRC, IFS, FSSC 22000 en HACCP zijn de meest voorkomende standaarden in de beheersing van voedselveiligheid. Onze specialisten weten wat deze kwaliteitsschema’s vereisen en hoe die eisen op een praktisch manier geïmplementeerd kunnen worden in de productie van dranken. Daar helpen wij u graag bij.

Krijg advies over wet- en regelgeving

Factoren voor het goed verlopen van een proces zijn onder andere een goed traceerbaarheidssysteem, een goede leveranciersbeheersing en het voldoen aan de wet- en regelgeving. Zo is het van belang dat u op de hoogte bent van de risico’s van bijvoorbeeld het gebruik van synthetische azokleurstoffen, die gebruikt kunnen worden in sommige felgekleurde drankjes.

Ook worden er ten aanzien van de kwaliteit en voedselveiligheid hoge eisen aan de verpakkingstechniek en de materialen gesteld. We geven u graag advies omtrent de wet- en regelgeving zodat u uw procesbeheersing volledig onder controle hebt.

Etikettering en procesbeheersing op orde

Omdat voeding en gezondheid met elkaar verweven zijn, is voedselveiligheid en de communicatie hiervan richting de consument essentieel. Om er zeker van te zijn dat uw bedrijf hierin geen fouten maakt, is kennis van etikettering en procesbeheersing noodzakelijk. Wij staan garant voor de juiste uitvoering hiervan bij onze opdrachtgevers en denken altijd mee aan de praktische oplossing.

Met een huismerkonderzoek kunt u ervoor zorgen dat de kwaliteit van uw huismerk altijd goed blijft. Door continu te blijven testen bij de doelgroep houdt u in het vizier of de juiste kwaliteit gewaarborgd wordt. Daarnaast kunt u met de verschillende onderzoeken die Normec Foodcare aanbiedt een goed inzicht krijgen over de consument. Met overzichtelijke uitkomsten van onderzoeken hebt u een direct overzicht.

productielijn sap

Keurmerken

BOB logo
bga-logo

Ervaringen van onze klanten

Zwanenberg

Zwanenberg

Voor voedingsmiddelenbedrijven is het veel werk om bij te houden of alle medewerkers de juiste trainingen hebben gevolgd voor de verschillende werkzaamheden die zij uitvoeren. Pieter Pickhardt, QESH-manager bij Zwanenberg, locatie Van der Laan Almelo, heeft hier structuur in aangebracht met de trainingsmodule van Normec Foodcare Online. “Ik heb nu alle gegevens in één overzicht bij elkaar. We zien nu in één oogopslag welke medewerkers getraind zijn.”
Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
Van Dijk Banket

Van Dijk Banket

Van Dijk Banket krijgt regelmatig veel productaanvragen binnen. Het bedrijf stelt binnen enkele dagen nieuwe recepturen samen en levert de klanten proefmonsters met de bijbehorende specificaties. De specificaties worden samengesteld door Normec Foodcare. “Normec Foodcare werkt zeer snel, waardoor wij ook snel kunnen schakelen”, aldus QA-manager Tineke Bergsma.
manuella-juiste-formaat-website-1

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Manuella van Rijmenant

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
manuella-juiste-formaat-website-1

Een greep uit onze klanten

Katja
Cela Vita
Van Dijk Banket
Bio de trog
Hero
Hoogvliet
SVZ International
Nestle
Remia
Ekotrax

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu