Dranken branche

Bij producenten van dranken wordt vaak met een hoge productiesnelheid gewerkt, waardoor een goede procesbeheersing en traceerbaarheid onmisbaar zijn. De procesbeheersingssystemen BRC, IFS, FSSC 22000 en HACCP zijn de meest voorkomende standaarden in de beheersing van voedselveiligheid. Onze specialisten weten wat deze kwaliteitsschema’s vereisen en hoe die eisen op een praktisch manier geïmplementeerd kunnen worden in de productie van dranken. Daar helpen wij u graag bij.

Krijg advies over wet- en regelgeving

Factoren voor het goed verlopen van een proces zijn onder andere een goed traceerbaarheidssysteem, een goede leveranciersbeheersing en het voldoen aan de wet- en regelgeving. Zo is het van belang dat u op de hoogte bent van de risico’s van bijvoorbeeld het gebruik van synthetische azokleurstoffen, die gebruikt kunnen worden in sommige felgekleurde drankjes.

Ook worden er ten aanzien van de kwaliteit en voedselveiligheid hoge eisen aan de verpakkingstechniek en de materialen gesteld. We geven u graag advies omtrent de wet- en regelgeving zodat u uw procesbeheersing volledig onder controle hebt.

Etikettering en procesbeheersing op orde

Omdat voeding en gezondheid met elkaar verweven zijn, is voedselveiligheid en de communicatie hiervan richting de consument essentieel. Om er zeker van te zijn dat uw bedrijf hierin geen fouten maakt, is kennis van etikettering en procesbeheersing noodzakelijk. Wij staan garant voor de juiste uitvoering hiervan bij onze opdrachtgevers en denken altijd mee aan de praktische oplossing.

Met een huismerkonderzoek kunt u ervoor zorgen dat de kwaliteit van uw huismerk altijd goed blijft. Door continu te blijven testen bij de doelgroep houdt u in het vizier of de juiste kwaliteit gewaarborgd wordt. Daarnaast kunt u met de verschillende onderzoeken die Normec Foodcare aanbiedt een goed inzicht krijgen over de consument. Met overzichtelijke uitkomsten van onderzoeken hebt u een direct overzicht.

productielijn sap

Keurmerken

BOB logo
bga-logo

Ervaringen van onze klanten

AGF-afdeling-Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”
Peijnenburg

Peijnenburg

Voedselveiligheid is een thema dat regelmatig opgefrist moet worden. Peijnenburg liet de training verzorgen door Normec Training & Education. “Iedereen vond het leuk om de training te volgen”, aldus de hr-adviseur. “Tegelijkertijd werd de leerstof goed behandeld. Het zette ons weer op scherp.”
manuella-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Manuella van Rijmenant

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

manuella-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief