Zuivel, kaas en ijs branche

Zuivel-, kaas-, ijs- en boterverwerkende bedrijven staan onder toezicht van het FAVV. Op deze manier word je als bedrijf getoetst aan de hand van wettelijke, op HACCP gebaseerde eisen voor procesbeheersing. Wij helpen u op de juiste manier invulling te geven aan uw kwaliteitsbeheersing, zodat u voldoet aan de regelgeving.

Bacteriën in zuivel voorkomen

De aanwezigheid van schadelijke bacteriën is bij zuivelproducten een blijvend gevaar. Ondanks goede verhitting blijft het risico van nabesmetting bestaan. In zachte, rauwmelkse kazen kan Listeria species overleven en daarmee een gevaar vormen. Het is daarom van belang vast te stellen wanneer en waar in het proces besmetting van bacteriën kan optreden, en er vervolgens alles aan te doen om dit te voorkomen. Door onze jarenlange ervaring binnen de branche, beschikken we over uitgebreide kennis die we graag met u delen. Op deze manier hanteert u een juiste procesbeheersing en past u de wettelijke eisen op de best mogelijke manier toe in de praktijk.

Certificering op orde

Wij zorgen ervoor dat bedrijven in de zuivelindustrie niet alleen voldoen aan de proceseisen maar ook aan de normen BRC, IFS, FSSC 22000 en HACCP. Daarbij stellen wij voor het voedselveiligheidssysteem het vereiste handboek samen, inclusief de implementatie en de handhaving ervan. Een onderdeel hiervan is de gevarenanalyse waarin de mogelijke risico’s staan beschreven zoals dioxine in melk en resten van antibiotica of hormonen in koeienmelk.

Behalve met ondersteuning bij procesbeheersing, helpen we u bij het opstellen van de juiste productinformatie. Zo helpen we u bijvoorbeeld vast te stellen of uw product een streekproduct is.

Kaas-op-planken

Keurmerken

bga-logo
BOB logo
logo-skal
fairtrade logo
demeter logo

Ervaringen van onze klanten

AGF-afdeling-Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”
Peijnenburg

Peijnenburg

Voedselveiligheid is een thema dat regelmatig opgefrist moet worden. Peijnenburg liet de training verzorgen door Normec Training & Education. “Iedereen vond het leuk om de training te volgen”, aldus de hr-adviseur. “Tegelijkertijd werd de leerstof goed behandeld. Het zette ons weer op scherp.”
janna-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Janna Mestach

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

janna-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief