oranje fruit en groentes normec foodcare

Convenience branche

Convenienceproducten vormen een belangrijke branche in de levensmiddelenindustrie. Vanwege het toenemende gebrek aan tijd bij de consument blijft het aanbod in kant-en-klaarmaaltijden toenemen. Omdat een groot gedeelte van deze vooraf bereide maaltijden slechts gedeeltelijk door de consument verhit wordt, is een voedselveilig bereidingsproces essentieel. Daarom werken we nauw samen met ons laboratorium, dat analyses uitvoert onder accreditatie volgens NEN-EN-ISO/IEC 17025 waar microbiologisch onderzoek en challengetesten plaatsvinden. Daarnaast hebben we een testafdeling waar al uw producten getest kunnen worden door de consument.

Thuis in de markt

We verzorgen de kwaliteit en voedselveiligheid voor een belangrijk aantal nationaal en internationaal georiënteerde producenten van convenience producten, waaronder leveranciers van fastfoodketens, horecabedrijven, zorginstellingen, luchtvaart- en evenementencatering, sportverenigingen en eindconsumenten. Producenten van convenienceproducten hanteren veelal een op HACCP-gebaseerd voedselveiligheidssysteem zoals BRC, IFS of FSSC 22000. Het is voor ons van het grootste belang dat uw procesbeheersing probleemloos verloopt, waardoor u de gevaren van ziekteverwekkers zoveel mogelijk beperkt.

Voldoe aan de eisen

Verordening (EU) nr. 2073/2005 geeft aan dat u zich als levensmiddelenproducent moet houden aan microbiologische voedselveiligheidscriteria met betrekking tot de aanwezigheid van pathogene micro-organismen. Zo moet u letten op de aanwezigheid van ‘koude bacterie’ Listeria monocytogenes, die de consument ziek kan maken als het product niet genoeg verwarmd wordt in de magnetron. Producenten moeten een controleprogramma opzetten om aan de criteria voor microbiologische proceshygiëne te voldoen. Ook moeten er moeten specifieke studies uitgevoerd worden omtrent de uitgroei van pathogene micro-organismen, met name Listeria monocytogenes.

Wij helpen u graag bij de implementatie van alle genoemde eisen, zodat er in uw bedrijf niets gebeurt wat strijdig is met het beleid van de FAVV. Daarnaast geven we advies op maat aangaande etikettering. Wij zien erop toe dat uw etiketten daadwerkelijk stroken met de analyses, zodat elke specificatie op het etiket (bijvoorbeeld de genoemde vleescomponent) juist is.

Een kwaliteitsonderzoek, supermarkt onderzoek of huismerkonderzoek kan u helpen om te bepalen hoe uw product in de markt staat. Het is belangrijk dat huismerken altijd op hetzelfde niveau zijn en dezelfde kwaliteit hebben. Met de onderzoeken van Normec Foodcare kunt u die kwaliteit in de gaten houden en zo waarborgen voor uw klanten.

High Speed Factory Manufacture - Vegetarian Meal

Keurmerken

logo-skal
logo-ncv
fairtrade logo
logo-halal
kosher

Ervaringen van onze klanten

Zwanenberg

Zwanenberg

Voor voedingsmiddelenbedrijven is het veel werk om bij te houden of alle medewerkers de juiste trainingen hebben gevolgd voor de verschillende werkzaamheden die zij uitvoeren. Pieter Pickhardt, QESH-manager bij Zwanenberg, locatie Van der Laan Almelo, heeft hier structuur in aangebracht met de trainingsmodule van Normec Foodcare Online. “Ik heb nu alle gegevens in één overzicht bij elkaar. We zien nu in één oogopslag welke medewerkers getraind zijn.”
Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
janna-juiste-formaat-website-1

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Janna Mestach

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
janna-juiste-formaat-website-1

Een greep uit onze klanten

Hak
Unilever
Bunzl Variapack
Hobbit
Hero
SVZ International
Delhaize
Coca Cola
Bio de trog
Bonfait

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu